Ymmärtääkö koirasi, kun taputat hänelle?

Se on puhtaasti vaistomainen refleksi: kun koirasi käyttäytyy hyvin, et voi muuta kuin taputtaa osoittaaksesi hänelle tyytyväisyytesi. Mutta ymmärtääkö hän todella viestin, jonka haluat välittää hänelle? Vai luuleeko hän, että se on vain yksi oudoista satunnaisista reaktioistasi? Vastauksia!

Koirat ja palkitsemisperiaate

Kun koirasi on pärjännyt hyvin, sinulla on luultavasti tapana liu’uttaa häntä muutaman kerran rohkaisevia sanoja, kuten ”se on hyvä” tai ”hyvä koira”. Tässä tapauksessa olet varma ja varma, että hän ymmärtää sen mitä hän teki, teki sinut onnelliseksi. Ja että palkitset hänet hänen esimerkillisestä käytöksestään. Sama, kun annat hänelle herkkua tai halaat häntä.

Se on lisäksi mikä saa hänet haluamaan aloittaa uudestaan ja tee taas hyvää. Ilman näitä onnitteluja kaikki koulutus ja oppiminen olisi mahdotonta. Joten, se on tosiasia, koirat ymmärtävät isäntiensä antamat ylistykset. Mutta entä aplodit?

lemmikkikoira
Krediitit: iStock

Koirilla on hyvä havainnointikyky

Ylikehittyneen kuulo- ja hajuaistinsa lisäksi koirilla on myös hyvä havainnointikyky. Todellakin, oletko koskaan saanut koirasi kiinni tuijottamasta sinua?

Se on tämän ansiosta kyky tarkkailla ja analysoida kehonkieltämme että koiraystävämme ovat tulleet meille niin läheisiksi. He eivät vain pysty ymmärtämään, mitä heille sanotaan käyttämiemme sanojen ja sävyn kautta, vaan myös eleiden ja ilmeiden kautta joita käytämme. Ja he ymmärtävät meitä niin hyvinhe jopa tuntevat empatiaa meille, se on sanottava! Vielä hullumpaa he onnistuu manipuloimaan meitä, tekemällä heidän silmänsä näyttämään esimerkiksi hakatuilta koirilta…

Tämän uskomattoman valossa tunneäly näyttää ilmeiseltä, että koirat pystyvät ymmärtämään saamansa suosionosoituksen luonteen. Varsinkin kun monet heistä vaikuttavat iloinen ja ylpeä kun heidän isäntänsä taputtaa heille.

Kuitenkin jotkut koirat, erityisesti ne, joilla on melun pelko, saattaa aiheuttaa ahdistusta aploditusten edessä. Joten ymmärrät, taputa koiraasi niin paljon kuin haluat, kunhan hän näyttää arvostavan sitä!

Lähde

Pidät myös:

Koiran koulutus: 5 suosituinta tekniikkaa

9 asiaa, joita sinun ei pitäisi koskaan tehdä koirallesi

Tästä syystä sinun tulee puhua koirallesi

pitääkö minun todella antaa hänelle riisiä?

6 syytä miksi