Voivatko koirat havaita raskaana olevien naisten raskauden?

Monet ovat tarinoita raskaana olevista naisista, jotka väittävät nähneensä koiransa käyttäytymisen muuttuvan raskauden alusta. Joskus jopa ennen kuin he ovat tietoisia tilastaan. Tarkoittaako tämä sitä, että koirat pystyvät havaitsemaan raskauden? Jos on, miten tämä on mahdollista?

Ylikehittynyt hajuaisti

Kun tiedämme, että koirilla ei ole vähemmän kuin 300 miljoonaa hajureseptoria (verrattuna 6 miljoonaan ihmisiin), joten se, että he voivat aistia hormonaalisia muutoksia raskaana olevilla naisilla, ei ole niin yllättävää. Koska hormoneilla on myös oma hajunsa!

Itse asiassa raskauden ensimmäisestä kuukaudesta lähtien raskaana olevat naiset alkavat erittää raskaushormonit (hCG). Nämä kuuluisat hormonit ovat myös syynä useimpiin raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana esiintyviin pieniin vaivoihin, erityisesti pelättyyn pahoinvointiin.

koira raskaana oleva nainen
Laajuus: millann / iStock

Mutta raskauteen liittyy myös kahden muun hormonin huomattava nousu: estrogeeni ja progesteroni. Samoin elimistö tuottaa uusia hormoneja laktogeeninen istukkahormoni (HPL), prolaktiini ja tietysti oksitosiini. Niin monia hienovaraisia ​​muutoksia, että koirat voivat haistaa.

Sen huomioimiseksi näitä hajuja voidaan havaita myös raskaana olevilla naisilla, joita koirat eivät tiedä. Tästä huolimatta, ” naisessa, jonka he tuntevat, nämä hormonaaliset muutokset voivat olla havaittavissa enemmän kuin naisella, jota he eivät ole koskaan tavanneet ”Sanoo Kate Mornement HuffPostissa.

(erittäin) tarkkaavainen käytös

Mutta koirien poikkeuksellinen hajuaisti ei ole ainoa syy, miksi he voivat havaita raskauden. Todellisuudessa se liittyy toiseen elementtiin: Liian tarkkaavaisuus koiraystävistämme. Itse asiassa jälkimmäiset ovat innokkaita tarkkailijoita ja pystyvät siten havaitsemaan pienimmätkin tunne- tai käyttäytymismuutokset omistajassaan.

Todelliset sienet emotionaalisesta näkökulmasta, koirat ovat erityisesti herkkä mielialan vaihteluille. Mikä selittää, miksi he pystyvät havaitsemaan mielialan vaihtelut raskaana olevilla naisilla, olivatpa ne kuinka pieniä tahansa.

Lisäksi koirat voivat myös erottaa fyysiset muutokset ihmisissä. Näin ollen raskaana olevien naisten painonnousu sekä vatsan muodon muutokset eivät jää heidän ilvessilmälleen.

Ymmärtävätkö koirat raskauden?

On tosiasia, että useimmat koirat pystyvät havaitsemaan raskauden ensimmäisten päivien aikana hedelmöittymisen jälkeen, mutta tietävätkö he myös, mitä se aiheuttaa? Epäilevätkö he, että heidän rakastajatarnsa kohdussa kasvaa vauva ja että muutaman kuukauden kuluttua se häiritsee heidän jokapäiväistä elämäänsä?

koira raskaana oleva nainen
Tekijät: Sonsedska / iStock

Todellisuudessa tähän kysymykseen on erittäin vaikea vastata. Koirat voivat haistaa potkuja sikiön lahjoittama kohdussa kun he esimerkiksi makaavat emäntänsä vatsalla, mutta tarkoittaako se, että he ymmärtävät mistä nämä iskut tulevat? Mikään ei ole vähemmän varmaa… Mutta joka tapauksessa he kokevat muutoksen tapahtuvan.

Joistakin koirista tulee jopa takertuvampia, jopa enemmän suojelevia ihmisiä kohtaan. Ikään kuin he kokisivat, että hän oli haavoittuvampi ja että heidän täytyi olla erityisen valppaina häntä kohtaan.

Hyvä tietää : välttääksesi koirasi kateutta vauvan saapuessa, kiinnitä siihen edelleen mahdollisimman paljon huomiota. Ennen kaikkea hän ei saa tuntea olevansa laiminlyöty!

Onko koirasi oikea liima-astia? Näin reagoit!

5 asiaa, jotka sinun tulee tietää tästä itsenäisestä koirasta