viljalla vai ilman?

Kysymys viljan hyödyllisyydestä koiranruoassa on ollut esillä muutaman vuoden ajan. Jotkut jopa sanovat, että ne olisivat haitallisia koirillemme. Ja hyvästä syystä koira on lihansyöjä eläin eikä tarvitse viljaa ruokavalioonsa. Lue tämä artikkeli saadaksesi selville, kannattaako nyt ostaa koirallesi viljatonta nappulaa vai onko se vain muotia!

Krokettien viljat, mitä varten ne ovat?

Jos valmistajat lisäävät muroja koirasi nappulaan, se ei johdu siitä, että koirasi tarvitsee sitä tai edes lisätäkseen makua, vaan yksinkertaisesti siksi, ettäne antavat nappulalle sen erityisen koostumuksen.

Todellakin, vilja sisältäätärkkelys, olennainen ainesosa, joka pitää nappulan koossa. Muut ruoat ovat tärkkelyksen lähde, mutta ne ovat paljon kalliimpia.

Entä vihannekset?

Kaikki koiranvalmistajat, kasvattajat tai asiantuntijat eivät tue vihannesten käyttöä nappulassa. Nappulan valmistaja CROQ’ la Vie ja Davy Ros, osteopaatti ja koirien ravitsemuksen asiantuntija, menevät niin pitkälle, että he sanovat, että ne eivät ole mukautettuja lihansyöjäkoiriemme biologisiin ja luonnollisiin tarpeisiin. suolisto on kolme kertaa lyhyempi kuin ihmisillä.

Siksi on yleistä, että vihannekset aiheuttavat ruoansulatuskanavan intoleranssit : krooninen ripuli, sappioksentelu, koira, joka alkaa syömään paljon ruohoa kroonisen maha-ärsytyksen vuoksi jne. Tämä koskee myös palkokasveja (linssit, perunat, bataatit, kikherneet…).

Siksi, kuten olet ymmärtänyt, vihannekset voivat olla osa koiran ruokavaliota, mutta vain jos niitä on pieniä määriä.

Ovatko jyvät hyviä vai huonoja koirallesi?

Kuten edellä mainittiin, koira on lihansyöjä. Hänen tarvitsemansa pääruoka on siis liha.. Pääasiallinen nappulan ainesosa on kuitenkin usein muroja, jotka ovat erittäin edullisia tuotemerkeille.

koiran ruokakulho
Krediitit: iStock

Viljat kuitenkin sisältävät runsaasti vitamiineja, kuituja ja kivennäissuoloja syytetään intoleranssien ja ruoka-aineallergioiden synnyttämisestä koiraystäviemme kanssa gluteenia joita ne sisältävät. Lisäksi maissin ja vehnän siemenet voivat sisältää myrkyllisiä homeita (mykotoksiineja).

Todellisuudessa, viljat ovat useimmiten vaarattomia koiralle jos lisätään pieniä määriä. Hän ei tarvitse niitä ruokavalioonsa, mutta pystyy sulattamaan ne täydellisesti, toisin kuin kissat.

Tuomio: pitäisikö nappula valita murojen kanssa vai ilman?

Lopulta muroja sisältävät nappulat eivät ole niin huono valinta koirallesi. Tästä huolimatta, tarkista, ettei niitä ole liian suuria määriä. Voit tehdä tämän katsomalla tavallisen nappulapakkauksen ainesosien luetteloa: jos luettelon ensimmäinen ainesosa on liha, kaikki on hyvintoisaalta, jos ne ovat viljaa, vaihda tuotemerkkiä.

Todellakin, mitä enemmän viljaa on, sitä enemmän koirallasi voisi olla ruoansulatusongelmia tai jopa ihoa. Siten, Tarkista, että koirasi nappula sisältää vähintään 30 % eläinproteiinia ja että tuhkapitoisuus ei ylitä 10 %.

Pidät myös:

Koiranruoka: helppo ja nopea kotitekoinen resepti!

Siksi koiran ruokaa kannattaa vaihdella

Vinkkimme lemmikkisi nappulan oikeaan säilytykseen!

Kuinka auttaa koiraasi selviytymään yksinäisyydestä: 6 vinkkiä

tiedätkö 10 suosituinta koirarotua?