Top 10 maailman kauneimpia koirarotuja

Kansainvälisen kynologisen liiton virallisesti tunnustamia koirarotuja on 342. Ja monet heistä täyttävät kauneuden kriteerit, joita arvostaa suurin osa. Mutta 10 koiraa erottuu selvästi joukosta yksinkertaisesti upealla ruumiillaan. Tässä mitkä!

1. Tekijä Spitz nain

Kääpiö Spitz, jota kutsutaan myös Pomeranian, pidetään maailman kauneimpana koirana. Ja hyvästä syystä tällä suloisella, noin 3 kiloa painavalla karvapallolla on paksu, silkkinen turkki, pieni ketun pää ja nauravat silmät.

Erittäin omaisuus mutta myös erittäin tottelevainenkääpiö spits on koira, joka ei voisi olla enempää innostunut joka rakastaa leikkiä ja harrastaa isäntänsä kanssa. Hän on toisaalta täysin omistautunut jälkimmäiselle taipumus olla varovainen vieraita kohtaan. Hän on myös loistava puhuja, joka ei epäröi haukkua heti, kun jokin ärsyttää häntä.

saksanpystykorvakoira
Tekijät: Purplehorse/Pixabay

2. Samojedit

Alunperin Siperiasta, yhdestä planeetan kylmimmistä alueista, samojedit ovat a upea valkoinen turkki mikä antaa sille hieman majesteettisen ulkonäön. Epäherkkä kylmälle, heimot ovat pitkään käyttäneet tätä koiraa porolaumojen vartioimiseen, mutta myös isäntänsä lämmittämiseen öisin. Sitten hänestä tuli myös ajan mittaan erinomainen rekikoira.

of iloinen ja rakastava luonneSamojedi on myös ihana seurakoira. Hän rakastaa lasten seuraa ja osaa olla leikkisä, mutta myös lempeä, rauhallinen ja suvaitsevainen heidän kanssaan. Toisaalta se voi näyttää itsepäinenjopa itsepäinen ja taipumus haukkua kyllä ​​tai ei.

samojedi koira
Krediitit: iStock

3. Siperianhusky

Sen elegantti ja kiehtova, lähellä suden fysiikka sekä sen lävistävä katse tekevät Siperianhuskysta yhden kauneimmista koirista. Mutta ruumiinrakenteensa lisäksi hänen luonteensa tekee hänestä niin erityisen koiran.

Siperianhusky on todellakin aina hyvällä tuulella, erittäin seurallinen ja innokas pelaaja. Rekikoira pohjimmiltaan, hän on enemmän tyyppiä hyperaktiivinen. Siksi intensiivinen päivittäinen urheilutoiminta on välttämätöntä, jotta tämä kaunis piski tuntee olevansa täysin tyytyväinen. Huomaa, että Husky voi myös näyttää itsensä itsepäinen et juokse poisvarsinkin sen takia vahva saalistusvaisto.

siperian husky koira
Krediitit: iStock

4. Le Golden Retriever

Sen lisäksi, että kultainennoutaja on yksi suosituimmista koirista, se on myös erittäin kaunis koira. Hänen kultaisella turkkillaan ja harmonisella vartalollaan on ilmeisesti jotain tekemistä sen kanssa.

Mutta se, mikä erottuu eniten kultaisesta noutajasta, on sen ystävällinen, hellä ja oma-aloitteinen luonne. Se on erinomainen perheen koira. Uskollinen, tottelevainen, seurallinen, lempeä, kärsivällinen… Hänen ominaisuuksiaan on monia. Ja hän on myös erinomainen monilla aloillaerityisesti uinti, pelastus, tutkimus, metsästys tai vammaisten avustaminen.

koira kultainennoutaja makaa auringon ruohoa
Krediitit: iStock

5. Australianpaimenkoira

Harvinaisella älykkyydellä australianpaimenkoira erottuu myös fyysisestä kauneudesta. Se on hyvin yksinkertaista, hänen koko vartalonsa on täydellisessä mittasuhteessa! Lammaskoira par excellence, tämä koira on rakennettu työtä varten, ja se näkyy.

Erittäin jokki, Australianpaimenkoiran täytyy harjoitella intensiivisesti joka päivä, muuten hän kyllästyy nopeasti. Mutta hän rakastaa myös perhe-elämää ja tietää kuinka olla uskollinen, hellä ja tottelevainen. Vielä parempi, hän rakastaa pelleillä saada mestarinsa nauramaan!

australianpaimenkoira
Tekijät: Nordwind/Pixabay

6. L’Akita Inu

Akita Inu näyttää a iso pehmo ja huokuu aivan poikkeuksellisen pehmeyden ja seesteisyyden tunnetta. Mutta älä mene lankaan sen ulkonäöstä…

Todellisuudessa tällä koiralla on vahva luonne. of rauhallinen ja itsenäinen luonnekuitenkin jää hellä isäntänsä kanssa, mutta on taipumus olla varovainen vieraita kohtaan. Lisäksi, hän tuskin haukkuuja vain tarvittaessa. Tässä mielessä hän on erittäin hyvä vahtikoira.

chien akita inu
Krediitit: iStock

7. Dalmatialainen

Kuuluisa monista mustia pilkkuja hänen valkoisessa takkissaan, dalmatialainen on helposti tunnistettavissa. Hänen hoikka pituus ja lihaksikas vartalo lisäävät entisestään hänen jo ennestään miellyttävää ruumiinrakennetta.

Erittäin dynaaminen, tämän koiran täytyy juosta ulkona tuntikausia joka päivä. Mutta hän on myös kuuluisa puolistaan järkevää, empaattinen et rohkea. Mutta myös hänen vahva luonne. Ja hyvästä syystä se on todellinen muulinpää!

dalmatialainen koira
Krediitit: Pxhere

8. Carlin

Mopsi on minimastiffi neliömäinen ja ryppyinen vartalo, pyöreä pää ja litteä kuono. Hänen suuret pullistuvat silmänsä, jotka liittyvät hänen suureen lempeään katseeseensa, lisäävät myös hänen suurta suosiotaan.

Edelleen onnellinen elääMopsi on todellinen pieni pelle, joka rakastaa huvittaa galleriaa. Seurallinen, varsinkin muiden eläinten kanssa, leikkisä ja kärsivällinen, hän tulee myös hyvin toimeen lasten kanssa. Mutta vaikka tämä pieni koira aina haluaisi miellyttää isäntäänsä, hänellä on joskus vaikeuksia ymmärtää hänelle annettuja käskyjä. Siksi on tärkeää varoa loukkaamasta hänen herkkyyttään osoittamalla kärsivällisyyttä ja kunnioitusta koulutuksen aikana.

mopsi koira
Tekijät: Alexandr Zhenzhirov/iStock

9. Berninpaimenkoira

Tämä tukeva koira näyttää a iso nalle. Ja hulluinta on, että hänellä on luonne. Todellakin, berninpaimenkoira on rauhallinen, lempeä, ystävällinen, tottelevainen, hellä, jopa vähän liimaa. Täysin aggressiivinenhänellä ei ole saalistusvaistoa, jonka ansiosta hän tulee toimeen kaiken ja kaikkien kanssa.

Mutta tämä koira on myös a ahkera työntekijä koska sitä käytetään usein sokeiden opaskoirana tai vuoriston etsintäkoirina. Toisten auttaminen on hänen verissään!

berninpaimenkoira
Tekijät: Bigandt_Photography/iStock

10. Le Chow-Chow

Kun näet Chow-Chown, voit sekoittaa sen a leijona. Ja hyvästä syystä tällä noin 30 kiloisella tanakalla koiralla on yksinkertaisesti uskomaton turkki. Mutta aina kauhistuessaan hän näyttää jatkuvasti huonolta tuulelta.

Chow-Chow ei vain näytä pedolta, vaan sillä on myös luonne. Todellakin, tämä koira näyttää itsensä jonkin verran maukastajopa isäntänsä kanssa. Hän on etäinen, vähän tai ei hellä, itsenäinen, pidättyväinen ja hieman taistelija. Mutta hänen ylpeän ilmeensä alla Chow-Chow on itse asiassa koira uskollinen ja syvästi kiintynyt herraansa, vaikka hän ei sitä osoittaisikaan.

chien chow chow
Tekijät: Free-Photos/Pixabay

Pidät myös:

Maailman 10 harvinaisinta koirarotua

Ensimmäinen koira: 5 sopivinta rotua!

Top 10 suloisinta koirarotua maailmassa

Tästä syystä koirat haluavat haistella yksityisiä osiamme

Miksi jotkut koirat jäävät omistajansa haudalle?