Tästä syystä koirat haistelevat naisten haaraa kuukautisten alkaessa

Jos olet nainen, olet ehkä jo kokenut tämän hieman kiusallisen tilanteen: kun sinulla on kuukautiset, kadulla ristissä oleva koira lähestyy itsepintaisesti haaraasi haistaakseen sinua… Näin voi käydä myös ystävän koiran, naapurin koiran kanssa. koira ja jopa oma koirasi. Mutta mikä voi houkutella koiraystäviämme niin paljon? Onko se todella veren hajua?

Koirat haisevat asioita, joita emme haise

Koirilla on ylikehittynyt hajuaisti ihmisiin verrattuna. Itse asiassa heillä ei ole vähemmän kuin 300 miljoonaa hajureseptoriaverrattuna noin 5 miljoonaan meille köyhille ihmisille. Tämän seurauksena he pystyvät paremmin havaitsemaan pienimmätkin hajut. Todisteena he pystyvät havaitsemaan monia terveysongelmia, kuten syövän, pelkällä hajuaistillaan. Uskomatonta, eikö?

Koiria käytetään myös tämän voimakkaan hajuaistin ansiosta poliisivoimat, jonka tarkoituksena on auttaa löytämään laittomia tavaroita, kuten huumeita. Samoin ne ovat välttämättömiä pelastusyhteisöolipa kyseessä kadonneiden henkilöiden jäljittäminen tai eloonjääneiden löytäminen lumivyöryssä tai muussa katastrofissa.

Kyseiset feromonit

Mutta takaisin naisiin ja heidän kuukautisiinsa. Todellisuudessa näyttää enemmän kuin todennäköiseltä, että kun naisella on kuukautiset, hänen yksityisissä osissaan leviävät hajut ovat paljon tavallista voimakkaampia.

koira haisee
Laatit: kellyvandellen / iStock

Lisäksi se on myös mahdollista hänen hormonien haju olla suuren uteliaisuuden lähde koirille. Ei todellakaan ole turhaa, että jälkimmäisillä on tapana haistella toisiaan takaa tervehtiäkseen toisiaan. Anaali- ja sukupuolielimet ovat heille tuoksuvan tiedon kaivos, erityisesti niiden sisältämien ja feromoneja erittävien hikirauhasten ansiosta.

Muistutuksena, feromonit ovat kemikaaleja eläimet, erityisesti koirat ja ihmiset. Näillä hormoneilla, joita esiintyy hyvin seksuaalisen käyttäytymisen tai alueen merkitsemisen aikana, on jokaiselle eläimelle erityinen haju. Lisäksi ne sisältävät olennaista tietoa hiuspalloillemme: heidän seksuaalisen asemansa, terveydentilansa, heidän mielialansa…

Hyvä tietää : Ihmisillä feromoneja erittävät rauhaset ovat keskittyneet kainaloihin ja nivusiin.

Joten enemmän kuin veren haju (koirat eivät ole haita!), se on näiden feromonien pahentunut hajujoka liittyy jälkimmäisten mahdolliseen lisääntymiseen, mikä houkuttelee koiria naisiin kuukautisten aikana.

Jotkut koirat voivat olla painavampia kuin toiset

Kun koira ei voi irrottaa nenänsä naisen haarasta kuukautisten aikana, se ei johdu hänen ärsyttämisestä vaan vaiston käskystä. The kokonaisia ​​uroskoiria (eli kastroimattomat) omaksuvat todennäköisemmin tällaisen käytöksen, jopa osoittavat olevansa kiihottuneita. Ja hyvästä syystä, kuten he tekisivät naaraskoiran kanssa kuumeessa, he etsivät seksuaalista tietoa.

Mutta naaraat voivat myös olla itsepintaisia. Tässä tapauksessa kyse on pikemminkin tiedon etsimisestä hedelmällisyydestä ja analysoida, edustaako tämä toinen nainen uhkaa vai ei omaa lisääntymistä varten.

Lisäksi on sanomattakin selvää, että keskikokoiset ja suuret koirat omaksuvat todennäköisemmin tämän tyyppisen käytöksen. Ja hyvästä syystä ne ovat haarojen korkeudella, toisin kuin pienet koirat. Samoin poikkeuksellisesta hajuaistuksestaan ​​tunnetut koirat, kuten metsästyskoiriahaistelee todennäköisemmin kuukautisten naisten yksityisiä osia.

avaimet nopeaan oppimiseen

Mitä eroa on ranskan- ja englanninbulldogin välillä?