pitääkö minun todella antaa hänelle riisiä?

Ongelma ripuli koirilla, se voi olla joko hyvänlaatuinen tai merkki vakavammasta tilasta. Jos koirallasi ei kuitenkaan ole muita epätavallisia oireita (ruokahaluttomuus, väsymys, oksentelu, liiallinen jano, verta ulosteissa…), ei ole syytä huoleen. Muussa tapauksessa eläinlääkärin kuuleminen on välttämätöntä.

Hyvä tietää : jos koirasi ripuli kestää yli 36 tuntia tai jos hänen tilansa huononee, käynti eläinlääkärissä on välttämätöntä.

Riisi: tämä ihmelääke

Olet ehkä usein kuullut, että kun koirallasi on ripuli, a keitetyn riisin ruokavalio yhdeksi tai kahdeksi päiväksi on ihanteellinen ratkaisu. No se on täysin totta! Riisi on todellakin helposti sulava ruoka, jossa on vähän kuitua, natriumia ja rasvaa ja runsaasti hiilihydraatteja.

Mutta sen suurin erikoisuus on, että sillä on etu sitoa ja siten kiinteyttää jakkaraa. Siksi se auttaa taistelemaan ripulia vastaan ​​niin koirilla kuin ihmisilläkin. Itse asiassa on suositeltavaa antaa se koirallesi aikana 1-3 päivääaika, jolloin hänen ulosteensa palautuvat normaaliksi.

Huomaa kuitenkin, että jos ripuli on oire vakavammasta sairaudesta, riisillä on vain tilapäinen vaikutus tai ei ollenkaan.

Noudatettavat varotoimet

Ole varovainen, jos aiot antaa koirallesi riisiä ripulin lievittämiseksi, muista noudattaa muutamia sääntöjä. Ensinnäkin, riisin tulee aina olla valkoista, ei koskaan täydellinen tai edes puolivalmis. Itse asiassa ne sisältävät liikaa kuitua, ja siksi niitä on vaikea sulattaa koiraystävillemme. Samoin ”minuuttiriisi” ei toimi.

riz
Tekijät: Eivaisla / iStock

kylpyhuone, riisi tulee aina keittää, eli keitetty vedessä, ennen kuin se tarjoillaan koirallesi. Lopuksi, älä missään tapauksessa lisää mausteita tai mausteita. Hänen täytyy olla luonto !

Muuten, jos koirasi on ripulin lisäksi oksentanut kerran tai kahdesti, mieluummin poista kaikki ruuat 8–12 tunnin ajaksi. Näiden 8-12 tunnin kuluttua ja jos hän ei ole oksentanut, voit alkaa antaa hänelle riisiä pieninä määrinä.

Joka tapauksessa ole varovainen: koirasi tarvitsee ehdottomasti juomista ripulijaksonsa aikana. Syy ? Tämä voi nopeasti johtaa kuivumiseen. Varmista siis, että hiuspallossasi on aina puhdasta, raikasta vettä saatavilla. Lisää tarvittaessa kanalientä hänen vesikulhoonsa rohkaistaksesi häntä juomaan.

Kuinka valmistaa riisiä koirallesi?

Määrittääksesi oikean määrän riisiä koirallesi anna hänelle sama määrä kuin hänen tavallista ruokaansa. Joten jos yleensä annat hänelle kaksi kupillista nappulaa ateriaa kohti, anna hänelle kaksi kupillista riisiä ateriaa kohti.

Tee sitten keitä riisi vedessä. Jos koirasi on nirso syöjä, voit tehdä niin lisää kanaliemi vedessä. Maali? Anna riisille enemmän makua ja tee siitä siten maukkaampaa. Kaikissa tapauksissa kaada aina riisin kanssa keitettyä vettä sen kulhoon.

Voit myös antaa koirallesi keitettyä kanaa (ilman luuta tai nahkaa!) riisin lisukkeena. Kun lemmikkisi alkaa toipua ripulista, lisää vähitellen tavallista ruokaansa riisin ja lihan seokseen kunnes muutaman päivän kuluttua se vaihdetaan kokonaan.

Piditkö tästä artikkelista? Pidät myös:

20 parasta kiharakarvaista koiranrotua

Ymmärtääkö koirasi, kun taputat hänelle?