Onko koirasi taipumus seurata sinua kaikkialle, koko ajan? Hän ei koskaan anna sinun levätä, vaikka menetkin vessaan? Tuijottaako hän sinua koko ajan? Riittää, kun sanon, että siitä tulee pakkomielle! Vaikka pidit tätä käytöstä aluksi melko söpönä, nyt siitä on tullut erittäin ärsyttävää. Joten tässä on muutamia vinkkejä tarttuvan koiran käsittelyn oppimiseen!
1. Ymmärrä syy
Jos koirasi takertuu jatkuvasti sinuun, hänellä on ”hyvä” syy tehdä niin. Siksi ensimmäinen asia, joka on tehtävä, on ymmärtää tämän syvän kiintymyksen syy.
Useat syyt voivat selittää tällaisen käytöksen:
- Hän on pentu, vanha tai sairas. Tässä tapauksessa se on täysin normaalia, olet rauhoittava hänelle.
- Hän odottaa sinulta aina jotain (hyväily, lelu, herkku jne.). Jos joka kerta, kun koirasi on vierelläsi, silität sitä, leikkaat hänen kanssaan tai ruokit häntä, hän on oppinut, että sinun seuraaminen antaa hänelle palkkion.
- Koirasi kärsii eroahdistuneisuudesta. Johtuipa se sitten liian läheisestä suhteesta tai huonosta yksinäisyyden hallinnasta, hän saattaa pelätä yksin jäämistä. Tässä tapauksessa poissa ollessasi hän panikoi. Tästä seuraa tuhoisaa käyttäytymistä, lakkaamatonta haukkumista tai jopa epäpuhtautta.
Huomaa, että jotkut koirarodut ovat geneettisesti alttiimpia olemaan takertuvaisia. Tämä koskee erityisesti chihuahuaa, labradorinnoutajaa ja jopa mopsia. Kaikki riippuu kuitenkin luonnollisesti eläimen luonteesta.
2. Ohita se
Opettaaksesi koirasi olemaan vähän yksin, sinun on aloitettava kaikki yhteydenotot. Joten heti kun hän seuraa sinua taloon, teeskentele jättäväsi huomioimatta hänen läsnäolonsa. Älä katso häntä tai hyväile häntä. Vasta kun päätät, että voit kiinnittää siihen huomiotamutta ei koskaan, kun hän pyytää sitä!
3. Stimuloi sitä
Tylsistynyt koira voi tarttua isäntänsä kanssa siitä yksinkertaisesta syystä, ettei hänellä ole parempaa tekemistä.

Varmista siis, että koirasi on riittävästi stimuloitunut, joko fyysisestä tai älyllisestä näkökulmasta. Hanki hänelle tarpeeksi liikuntaa joka päivä ja sijoita interaktiivisiin leluihin!
4. Kannusta häntä menemään tilaansa
Saattaa olla mielenkiintoista perustaa a kokonaan koirallesi omistettu tila talossa ja rohkaise häntä menemään sinne sen sijaan, että seuraisit sinua. Se voi olla esimerkiksi kori leluilla ja erittäin pehmeä peitto. Aina kun koirasi nousee seuraamaan sinua, käske häntä lähtemään (esimerkiksi ”koriin”). Jos hän tottelee, palkitse hänet herkulla.
Huomaa, että voit myös opettaa hänelle ”Pysy”-komennon. Aloita lyhyillä matkoilla ja siirry sitten vähitellen pois. Kaikki taas herkkujen avulla!
5. Deritualisoi se
Heti kun astut keittiöön, koirasi tietää varmasti, että sen tulee käsitellä ruokaa. Vastaavasti heti kun otat avaimet käsiisi, koirasi tietää, että olet poissa.
Jotta näytä piskollesi, että nämä rituaalit eivät välttämättä tarkoita palkintoa tai muutamien tuntien luopumista, yritä saavuttaa ne tekemättä sitä, mitä yleensä teet. Ota esimerkiksi avaimet ja katso televisiota. Tai mene keittiöön ja puhdista hänen kulhonsa. Pikkuhiljaa koirasi kiinnittää yhä vähemmän huomiota liikkeihisi.
Lähde
Pidät myös:
Miksi koirani seuraa minua wc:hen?
Eroahdistus: 6 merkkiä siitä, että koirallasi on se
Miksi koirani seuraa minua kaikkialle?