Mitä eroa on ranskan- ja englanninbulldogin välillä?

Näiden kahden koiran nimet ovat hyvin samankaltaisia, ja niitä voi olla vaikea erottaa toisistaan, jos et tunne niitä. Tässä on erot ranskanbulldogin ja englanninbulldogin välillä.

1. Eri alkuperä

Kuten heidän nimensä viittaavat, näiden kahden koiran alkuperämaa ei ole sama. Englanninbulldogia käytettiin 13th vuosisadalla härkäpelaamiseen », urheilulaji, jossa nämä koirat kohtaavat härkät. Kun tämä käytäntö kiellettiin, siitä tuli lemmikki.

Ranskanbulldoggi puolestaan syntyi Englanninbulldogista mutta risteykseen tuli pienempi. Se ilmestyi Pariisissa La Villetten teurastamoihin 1980-luvulla. Tiibetinmastiffi olisi myös tämän pienen koiran hyvin kaukainen esi-isä.

ranskanbulldoggi koira
Ranskanbulldoggi. Krediitit: OTW / iStock

2. Fyysiset erot

Englanninbulldoggi on suurempi kuin ranskanbulldoggi koska se painaa 20-25 kiloa, kun ranskanbulldogin 10-15 kiloa. Toisaalta ne ovat kooltaan melko lähellä: Englanninbulldogilla 30–40 senttimetriä, kun taas ranskanbulldogilla 30–36 senttimetriä.

Lisäksi ranskanbulldogilla on neliömäisempi pää. Englanninbulldogilla taas on selkeämpi leuka. Mutta Niiden eron tekee myös niiden korvien muoto : Englanninbulldogin ne ovat roikkuvia, melko pieniä ja niiden sanotaan olevan ruusujen muotoisia. Toisaalta ranskanbulldogin korvat ovat pitkänomaiset ja pystyssä päänsä päällä.

Toinen huomioitava ero: ranskanbulldogin takajalat ovat pidemmät kuin sen etujalat. Englanninbulldogilla ei ole tätä fyysistä ominaisuutta.

englantilainen bulldoggikoira
Englanninbulldoggi. Tekijät: MK817/Pixabay

Myös näiden koirien turkit ovat erilaisia. Englanninbulldogilla on laajempi valikoima turkkia (valkoisesta mustaan, jopa punaiseen), kun taas ranskanbulldogilla on vain kymmenen takkia.

Englanninbulldogilla on myös terveysongelmia useammin kuin ranskanbulldogilla. Tämä johtuu siitä, että hänellä on roikkuvat silmät ja hän on altis kirsikkasilmälle (violetti tai vaaleanpunainen kyyneltiehyen tukkeutuminen silmäkulmassa). Mutta terveysongelma koskee sekä Englanninbulldogia että Ranskanbulldogia: hengitysvaikeudet, jotka johtuvat niiden murskaantuneesta kuonosta.

3. Fyysiset yhtäläisyydet

Englanninbulldogilla ja ranskanbulldogilla on myös fyysisiä yhtäläisyyksiä. Molemmilla on lyhyet hiukset. Englanninbulldogin tulee kuitenkin olla harjataan ja puhdistetaan useammin, koska hän irtoaa paljon hiuksia ja likaa voi hiipiä hänen ihopoimuihinsa. Englanninbulldoggi vaatii siksi kahdesta kolmeen harjausta viikossa verrattuna yhteen ranskanbulldogiin.

Koska yksi bulldoggi on jälkeläinen toisesta, he ovat perineet tiettyjä yleisiä fyysisiä ominaisuuksia, kuten litteä kuono tai melko voimakas leuka.

4. Samanlainen temperamentti

He ovat kaksi erittäin leikkisä, iloinen ja hellä. Mutta he ovat myös erittäin itsepäisiä. He voivat kuitenkin näyttää potilaitavaikka he eivät pidä toistosta (esim. pelaavat aina samaa peliä).

Lisäksi ne voivat olla sekä rauhallisia että eloisia ja sopeutuu helposti mihin tahansa kotiin, olipa kyseessä lapsiperheet tai vanhukset. Lopuksi, nämä ovat koiria, joilla on tarvitsee vähän liikuntaa.

Tästä syystä koirat haistelevat naisten haaraa kuukautisten alkaessa

5 temppua ahmattisille koirille