Minkä ikäisenä pennut lakkaavat pureskelemasta mitään ja kaikkea?

Kun adoptoit koiranpennun, hän oli erittäin söpö ja hyvin käyttäytyvä. Mutta nyt hän viettää suurimman osan ajastaan ​​pureskellessaan kaikkea, mitä hän löytää, mukaan lukien sinun tavarasi. Ja vaikka kuinka paljon nuhtelet häntä, hän aloittaa aina uudelleen. Vaikka sanoisit itsellesi, että se on vain ohimenevää mielikuvitusta, huomaat silti, että aika alkaa olla pitkä… Minkä ikäisenä hän lopulta lopettaa tämän ärsyttävän tavan?

Miksi pennut pureskelevat mitä tahansa ja kaikkea?

Noin 3-4 kuukauden iässä pennut alkavat pureskella kaikkea, mikä kulkee tassun alta: kenkiä, huonekaluja, vaatteita, kaapeleita ja jopa isäntäänsä! Syy ? Se on heidän tapansa löytää ympäristönsä..

Itse asiassa se on a vaisto luonne jonka avulla he voivat tutkia ympäröivää maailmaa ja tutustua siinä oleviin esineisiin. Esineet, joita he ”maistavat” suunsa kautta. Tästä syystä, niiden nuhtelemista ei suositella.

Ja hyvästä syystä tämä kiihkeä puremisvaihe on niiden kehitykselle välttämättömiä. Tämä antaa heille mahdollisuuden paitsi tutkia ympäristöään myös oppia tästä etsinnästä. Oppitunnit, jotka palvelevat heitä koko heidän elämänsä…

Mutta on myös toinen syy, joka voi selittää tämän käytöksen. Todellakin, aivan kuten ihmisvauvoille, jotka saapuivat tiettyyn ikään (useimmiten 4 kuukautta), pennuilla alkaa ”hampaat”.

pentu pureskelee kenkä
Luotto: iVangelos/iStock

Tämä on aika, jolloin heidän maitohampaat putoavat ja pysyvät hampaat alkavat kasvaa, mikä aiheuttaa heille epämukavuutta. Tai jopa kipuja. Yleensä juuri tässä elämänvaiheessa he purevat eniten.

Minkä ikäisenä he lopettavat tämän käytöksen?

Pysyvät hampaat kasvavat yleensä noin vuoden iässä 7 kuukautta. Siksi juuri tässä iässä useimmat pennut lakkaavat tuhoamasta kaikkia ympärillään olevia esineitä.

Pennut voivat kuitenkin jatkaa pureskelua 1-vuotiaaksi asti. Sen lisäksi se on luultavasti eroahdistustyyppinen ongelma.

Kuinka vähentää tätä pureskeluprosessia?

Vaikka, kuten edellä on nähty, kaiken heidän ulottuvillaan olevan pureskelu on täysin normaalia koiranpentujen käyttäytymistä, on olemassa joitakin vinkkejä tämän käyttäytymisen vähentämiseksi:

  • Jos pentu puree sormeasi leikkiessään, keskeytä peli välittömästi ja ohjaa hänen huomionsa puruleluun. Toista tämä toimenpide niin monta kertaa kuin on tarpeen. Kun hän ohjaa itsensä lelunsa pariin, palkitse hänet herkulla ja rohkaisulla.
  • Jos pentu viettää paljon aikaa yksin ja/tai ei saa tarpeeksi fyysistä liikuntaa, hänellä saattaa olla taipumus ulkoistaa stressinsä ja energiatuloksensa pureskelemalla. Varmista siis, että hänen ympäristönsä on riittävän rikas erilaisilla ja monipuolisilla stimulaatioilla, mutta myös ja ennen kaikkea, jotta hän saa riittävästi huomiota ja aikaa.
  • Jos pennullasi on hampaat, anna hänelle erityisiä leluja pakastimeen. Kylmä auttaa lievittämään kipua.

Lisäksi luultavasti mietit, kuinka suuri söpö pikku kumppanisi on, kun hän saavuttaa kypsyyden. Saat tämän selville seuraamalla näitä muutamia vinkkejä laskeaksesi painon, jonka pentu kasvaa aikuisena.

Pidät myös:

9 outoa asiaa, mitä pennut tekevät (jotka ovat täysin normaaleja)

Koirani puree minua: miksi ja mitä voin tehdä estääkseni sen?

Koirani tuhoaa kaiken poissa ollessani: mitä tehdä?

miksi ja mitä tehdä sen estämiseksi?

10 typerintä koirarotua (tutkimuksen mukaan)