milloin aloittaa ruokinta uudelleen?

Koirien oksentelu on usein syy eläinlääkärin neuvotteluihin. Silti suurimman osan ajasta ne ovat hyvänlaatuisia. Ei todellakaan ole harvinaista, että koiraystävämme syövät ruokaa, joka on syötäväksi kelpaamatonta tai jopa vaarallista heille (esine, kasvi, jäte jne.). Tässä tapauksessa heidän kehonsa ymmärtää nopeasti, että tämä haitallinen aine on evakuoitava mahdollisimman pian, jolloin heidän mahansa tai ruokatorvensa ärsyyntyy. Itse asiassa koiran ruokkiminen, kun se on juuri oksentanut, näyttää mahdottomalta, vaikka se kerjääisikin ruokaa. Mutta kuinka kauan sitten saa hänet odottamaan?

Hyvä tietää : jos koirasi oksentaa useita kertoja saman päivän aikana tai jos tämä oksentelu jatkuu yli 24 tuntia, kiireellinen konsultaatio eläinlääkärin kanssa on välttämätöntä. Sama, jos hänellä on oksentamisen lisäksi muita epätavallisia oireita (veri oksennuksessa, ripuli, väsymys, vatsakipu, oksennusyritykset jne.). Itse asiassa oksentelu voi olla myös oire vakavammasta tilasta.

Huomaa, että pentujen, vanhojen tai sairaiden koirien toistuva oksentelu voi heikentää niitä huomattavasti. Siksi käynti eläinlääkärissä on näille koirille välttämätöntä.

Odota 8-12 tuntia ennen ruokintaa

Onko koirasi oksentanut kerran tai kahdesti päivässä? Tässä tapauksessa on erittäin suositeltavaa odottaa 8-12 tuntia ennen kuin annat hänelle ruokaa. Tämä mahdollistaa anna vatsallesi aikaa levätä. Tänä aikana varmista, että hänellä on aina raikasta, puhdasta vettä. Varmista kuitenkin, ettei hän juo liikaa vettä.

Jos hän ei ole oksentanut uudelleen näiden 8-12 tunnin kuluttua, voit alkaa antaa hänelle tavallista ruokaa uudelleen, mutta pieninä määrinä. Toinen vaihtoehto on antaa sille a sekoitus keitettyä valkoista riisiä (ilman mausteita) ja keitettyä kanaa (ilman luita tai nahkaa). Tämä ateria on koirasi erityisen helppo sulattaa ja lievittää hänen ärtynyttä vatsaansa.

koiran ruoka
Laatit: Chalabala/iStock

Kun päivät kuluvat, lisää vähitellen ruoan määrää annat koirallesi, kunnes se vähitellen palautuu normaaliksi. Samoin jos päätit antaa hänelle riisiä ja kanaa hänen oksennusjaksonsa jälkeen, sisällyttää vähitellen vanhaan ruokaansa riisi-kana-seoksessa, kunnes se korvaa sen kokonaan.

Koirani oksentaa syömisen jälkeen: pitäisikö minun myös lopettaa sen ruokinta muutamaksi tunniksi?

Monet koirat syövät nopeasti ja paljon. Jos näin on koirasi kohdalla, ei ole ihme, että hän ruokkii ateriansa säännöllisesti heti syömisen jälkeen. Tässä tapauksessa, sen ruokkimista ei tarvitse lopettaa muutaman tunnin ajan.

On kuitenkin erittäin suositeltavaa jaa päiväannoksesi, toisin sanoen antaa hänelle useammin aterioita, mutta pienempiä määriä. Esimerkiksi sen sijaan, että ruokit häntä kerran päivässä, anna hänelle kaksi tai kolme ateriaa päivässä.

Muista myös syöttää se a hiljainen paikka estääkseen häntä tuntemasta velvollisuutta niellä ruokaansa, jotta sitä ei varastettaisi. Jos mikään ei auta ja hän jatkaa kulhonsa sisällön nielemistä, yritä laittaa palloa jälkimmäisessä tarjollessaan hänelle ateriaa (varo, että se on tarpeeksi suuri, jotta hän ei voi niellä sitä). Näet, vaikutus on välitön!

Piditkö tästä artikkelista? Sitten saatat pitää myös:

5 suosituinta tekniikkaa

Miksi koirat raaputtavat lattiaa ulostamisen jälkeen?