Miksi koirat raaputtavat lattiaa ulostamisen jälkeen?

Koirilla on joskus käyttäytymistä, jota voidaan kuvata oudoksi. Esimerkiksi, kakkauksen jälkeen (jopa pissalle), jotkut koirat omaksuvat oudon rituaalin: raapivat maata takajaloillaan heittäen ruohonpalasia, maata tai jopa omia ulosteitaan useita metrejä taakseen. Tässä tapauksessa on parempi olla olematta heidän liikeradalla… Mutta mihin tarkoitukseen he tekevät tämän?

Hyvä tietää : vain 10 % koirista omaksuu tämän hämmentävän käytöksen. Ne, jotka harrastavat sitä, ovat yhtä paljon uroksia kuin narttuja ja yhtä paljon pieniä koiria kuin isoja koiria.

Tapa merkitä alueensa

Jos koirat potkivat tällä tavalla energisesti, se ei tarkoita tassujen pyyhkimistä tai ulosteiden hautaamista. Ei edes tarkoituksella vahingoittaaksesi kaunista nurmikkoasi. Todellisuudessa se johtuu täysin eri syystä.

Itse asiassa suurimman osan ajasta koirat omaksuvat tämän käytöksen virtsaamisen tai ulostamisen jälkeen uudessa paikassakohdattuaan vieraan koiran tai haistattuaan toisen koiran ulosteita.

Kuitenkin käy ilmi, että koirat niiden tyynyissä on tuoksurauhasia ja varpaiden välissä, jotka tuottavat feromonit. Feromonit ovat kemiallisia aineita, joiden haju on kullekin eläimelle ominaista ja joita käytetään alueen merkitsemiseen.

maata raapiva koira
Krediitit: 179 LLC / iStock

Itse asiassa, tiedemiehet oletetaan, että raapimalla maata tällä tavalla tassuillaan koirat vapauttavat feromoneja ja sitten hajottaa ne ympäriinsä ulosteet.

Maali? Laajenna merkintäaluetta, mutta myös ja ennen kaikkea ilmoita muille ohikulkiville koirille, että kyseessä on jo valloitettu alue. Tai ainakin lähetä heille viesti, että useat heistä jakavat tämän alueen. Se olisi siis eräänlainen muoto hajumerkki tarkoituksena on ilmoittaa läsnäolostaan ​​muille koirille.

Huomaa, että nämä ovat useimmiten koiria, joilla on huolestunut luonne jotka raaputtavat maata tassuillaan. Mutta joka tapauksessa on erittäin suositeltavaa, että et koskaan estä koiraa osallistumasta tähän käyttäytymiseen. Ja hyvästä syystä, hän seuraa luonnollista vaistoaan. Joten jos olet huolissasi kauniista nurmikostasi, kävele koirasi pois puutarhastasi!

Koirat eivät ole ainoita eläimiä, jotka raaputtavat maata tällä tavalla.

Toisin kuin voisi luulla, koirat eivät ole ainoita eläinkunnassa, jotka potkivat näin. Voimassa, tämä käyttäytyminen voidaan havaita myös susilladingot, kojootit, ketut ja jopa leijonat!

susissa, vain lauman hallitsevat eläimet omaksumaan tämän käytöksen rajatakseen alueensa. Tällä tavalla ne molemmat merkitsevät maata jalkojensa jättämien jälkien ansiosta (visuaalinen merkintä), mutta ne myös levittävät hajuaan maahan (hajumerkintä).

Piditkö tästä artikkelista? Pidät myös:

milloin aloittaa ruokinta uudelleen?

miksi ja mitä tehdä sen estämiseksi?