Miksi koirat kallistavat päätään, kun puhumme heille?

Kaikki koiran ystävät ovat jo kysyneet itseltään tämän kysymyksen. Miksi uskolliset nelijalkaiset ystävämme kallistavat päätään sivulle, kun heille puhutaan?

Jos jotkut kuvittelevat, että koiramme ovat keksineet, kuinka tehdä itsestään ihastuttava meidän silmissämme kallistamalla päätään sivulle, he ovat ymmärtäneet kaiken väärin. Koirat eivät pysty toimimaan toisin kuin ihmiset.

Tapa ymmärtää meitä

Todellisuudessa koirat kallistavat päätään sivulle useista syistä. Ensinnäkin ensimmäinen syy on puhtaasti fysiologinen. Itse asiassa koirilla on a enemmän tai vähemmän pitkä kuono-osa, joka estää heitä katsomasta kasvojamme täysin kun he seisovat edessämme.

Ilman kaikkia kasvotietoja, jotka me tahattomasti kerromme heille, heidän on vaikeampi ymmärtää meitä. Joten he kallistavat päänsä sivulle parempi tarkkailla kasvojamme ymmärtääksemme, mitä kerromme heille. Mitä useammilla koirilla on lyhyt kuono-osa, sitä vähemmän ne kallistavat päätään, koska sitä vähemmän niitä häiritsee nähdä meitä.

villakoira koira
Krediitit: iStock

Empatian merkki

Jos koirasi kallistaa päätään usein sivulle, hän osoittaa paljon empatiaa sinua kohtaan. Se tarkoittaa, ettähän kuuntelee sinua ja että hän tietää, että sanomasi on tärkeää. Siksi hän tekee sen entistä enemmän, kun onnittelet häntä tai moittelet häntä.

Pidät myös:

Miksi koirat haistelevat meitä?

Aivastaako koirasi innoissaan? siksi

Miksi koirat nuolevat meitä? Mikä vaikutus terveyteemme?

Aivastaako koirasi innoissaan? Siksi !

Miksi koirani nuolee usein tassujaan?