Miksi koirani tuijottaa minua?

Joskus saat kiinni koirasi katsomasta sinua. Tässä tapauksessa epäilet, että hän ei arvioi, ovatko hiuksesi hyvät vai eivät. Mutta et voi ymmärtää, miksi hän tuijottaa sinua niin monta minuuttia. On kuin hän toivoisi, että loihdit kinkkupalan käsiisi milloin tahansa. Tässä on vastaus!

1. Hän odottaa sinulta jotain

Jos syöt, näyttää ilmeiseltä, että jos koirasi tuijottaa sinua, se on toivoa jaa osa ateriastasi. Joten joko hän odottaa sinun antavan hänelle ruokaa tai palan putoavan maahan.

Uskollinen kumppanisi voi kuitenkin odottaa sinulta enemmän kuin ruokaa. Hän voi korjata sinut, koskahän haluaa pelatakoska hänen lelunsa juuttui huonekalun alle ja hän haluaa sinun saavan sen takaisin, tai koska hän haluaa mennä ulos helpottamaan itseään. Joka tapauksessa hän on oppinut, että pelkkä katsominen sinuun riittää usein saadakseen haluamansa.

2. Hän odottaa signaalia

Jos koirasi on hyvin koulutettu ja katsoo sinua suoraan silmiin, kun olet esimerkiksi ulkona kävelyllä, se voi johtuahän odottaa sinun antavan hänelle käskyn. Itse asiassa, jos yleensä pyydät häntä istumaan ennen jalankulkijoiden risteyksen ylittämistä, koirasi katsoo sinua odottamaan signaalia.

chien
Tekijät: Olena Kurashova / iStock

Samoin, jos koirasi havaitsee surullisen ilmeen kasvoillasi, se laukaisee a hyvin erikoinen reaktio hänen puoleltaan, kuin käpertyisi luoksesi mukavuuden vuoksi. Lisäksi, jos hän näkee sinun ottavan talutushihnaa, hän tietää, että on aika poistua. Näin ilmeesi ja kehonkielesi lähettävät hänelle takaisin vihjeitä käyttäytymisestä.

3. Hän haluaa osoittaa sinulle kiintymyksensä.

On osoitettu, että katseet vaihtuivat koirien ja niiden omistajien välillä nosti oksitosiinin tasoa jokaisesta. Oksitosiini, jota kutsutaan myös rakkaushormoni, edistää sosiaalisten siteiden luomista. Siksi ihmiset ja koirat yhdistävät toisiinsa katsomalla toisiaan silmiin.

Kuitenkin, jos koirasi pelkää sinua, hänellä on myös tapana katsella sinua. Hän ei luota sinuun…

8 vinkkiä vihdoin nukahtamiseen

8 ihanteellista koirarotua kissan ystäville