Miksi koirani raahaa usein peppuaan maassa?

Joskus koirasi asettuu asentoon, joka on vähintäänkin outo ja samalla hauska: se istuu maassa (mieluiten sileälle alustalle, kuten matto tai lika) ja liikkuu eteenpäin etutassuillaan, raahaten pakaroitaan maassa. Aluksi luulit, että hän pyyhki pohjaansa kakkauksen jälkeen, sitten huomasit, että hän teki sen myös ilman syytä, aivan kuin se raapii häntä. Todellisuudessa piskiäsi häiritsevät todennäköisesti hänen peräaukon rauhaset. Selitykset.

Anaalirauhaset koirilla

Koira tarjotaan, peräaukon kummallakin puolella, rauhaset sisältävät erittäin paljon nestettä. Tämä neste todellakin vapauttaa a erittäin voimakas tuoksu (ja epämiellyttävää meille). Tämä tuoksu on ainutlaatuinen jokaiselle koiralle ja on henkilökortti eläimestä. Koirat vapauttavat tämän nesteen luonnollisesti täyttämässä heidän tarpeitaan tai aikana intensiivisiä stressihetkiäantaa muille naapuruston koirille runsaasti tietoa.

Esimerkiksi kun koira virtsaa puuhun, se kerää osan tästä nesteestä. Jos myöhemmin joku näistä sukulaisista kulkee ohi ja haistelee puuta, hän tietää ikä koirasta, joka virtsasi tänne, hänen terveys ja jopa hänen mieliala.

Tämä haju ei vain salli merkitä oman alueensa vaan myös tutustua muihin koiriin ilman välttämättä tapaamista. Tästä syystä koirat haistelevat toistensa pehmusteita tutustuakseen toisiinsa. Itse asiassa se antaa heille mahdollisuuden oppia paljon siitä, mikä heillä on edessään.

Anaalirauhaset voivat tukkeutua

Vaikka, kuten sanoimme, koirat tyhjentävät tämän nesteen luonnollisesti työskennellessään voi tapahtua, että se kerääntyy ja rauhaset tukkeutuvat, etenkin sisään pienet koirat.

koiran kakkaa
Tekijät: STOWEN SETO / iStock

Kun peräaukon rauhaset ovat tukossa, koira tuntee tarpeen raapia pakaroitaan maata lievittääkseen kipua. kutina jonka uhri hän on. Se voi myös paljon nuolee sukupuolielimiä.

Jos epäilet, että koirallasi on peräaukon rauhasia, vie se eläinlääkäriin. Tämä voi tyhjennä ne ja varmista, että tämä ei luonutpaise koirassasi. Koirille, joiden peräaukon rauhaset ovat usein ärtyneitä, a kuitupitoinen ruokavalio on suositeltavaa.

Muita syitä, miksi koira raahaa takanaan maassa

Vaikka peräaukon tukkeutuminen on yleisin syy kutisevaan peräaukon koirilla, voi olla myös muita syitä:

  • suoliston loiset : yleinen koirilla, ne voidaan joskus nähdä ulosteessa valkoisina matoina. Vain yksi ratkaisu: madota eläimesi 4 kertaa vuodessa tartunnan välttämiseksi.
  • Ripuli : pitkäkarvainen koira, jolla on ripuli, voi levittää sitä paljon pohjaansa ulosttaessaan. Tässä tapauksessa hän yrittää päästä eroon näistä jäämistä esimerkiksi hieromalla pakaroitaan nurmikkoon.
  • Vieras esine : voi myös käydä niin, että oksa tai muu oksa on juuttunut koiran taakse ja se yrittää saada sen lähtemään raahautumalla maahan.

Koirani on pakkomielle leluistaan: mitä minun pitäisi tehdä?

11 koirarotua, jotka eivät viihdy vedessä