miksi ja mitä tehdä sen estämiseksi?

Onko koirasi tottunut puremaan sinua joka kerta, kun hän näkee kätesi, jalkasi tai edes palan vaatteistasi kulkevan hänen silmiensä edestä? Vaikka se ei vaikutakaan kovin pahalta, se on käytös, joka on kiellettävä välittömästi!

Miksi koirat purevat?

Jos koirasi on vielä pentu, on täysin normaalia, että hän pureskelee mitä tahansa suunsa ulottuvilla, myös sinua. Itse asiassa se on tapa, jolla pennut voivat löytää ympäristönsä. Lisäksi pentu puree sisaruksiaan testatakseen voimiaan pyydä heitä pelaamaan, mutta myös käskemään heitä lopettamaan. Joten se on hänen tapa kommunikoida.

Tämä käyttäytyminen voi kuitenkin olla luonnollista, mutta se on silti välttämätöntä poistaa. Todellakin, jos et estä pentuasi puremasta sinua, aikana peliaika esimerkiksi hän säilyttää tämän tavan, kun hänestä tulee täysi-ikäinen. Hän saattoi sitten ajatella, varsinkin jännityksen aikana, että hänellä on oikeus purra sinua kaikissa tilanteissa. Varsinkin kun hän ei pysty hallitsemaan pureman voimaa.

pentu pureskelee
Krediitit: iStock

Mitä voin tehdä estääkseni koirani puremasta minua?

Jos koirasi ei ole oppinut säätelemään itseään ja hallitsemaan purentaansa, tässä on 3 vinkkiä jonka pitäisi auttaa sinua ymmärtämään, ettei hänen pitäisi purra sinua:

1. Älä koskaan moiti häntä

Vaikka se on houkuttelevaa, sinun ei pitäisi älä koskaan nuhtele tai rankaise koiraasi kun hän puree kättäsi. Todellakin, se vain saisi hänet pureskelemaan häntä vielä enemmän.

2. Älä vedä kättäsi takaisin

Monien koiranomistajien ensimmäinen reaktio koiran pureskelun jälkeen on vetää kätensä välittömästi pois. Tämä saattaa kuulostaa oudolta, mutta itse asiassa se on virhe. Voimassa, käden (tai jalan…) vetäytyminen kannustaa koiraa puremaan kovemmin.

3. Kerro hänelle, että hän satuttaa sinua

Kun pentu tai koira puree sinua edes hieman, lausui pienen, korkean tuskan huudon irrottamatta kättäsi. Voimassa, sitä pennut tekevät pentueessa, kun purema on ollut liian voimakas. Purettu pentu ’kiljuu’ ja lopettaa leikin, mikä saa purevan koiranpennun ymmärtämään, että hänen on hallittava puremaansa. Jos pureva koiranpentu jatkaa pureskelua, vaikka kuulisikin toisen pennun vinkumisen, tässä tulee äiti sisään.

Säädä siis itkusi voimakkuutta pureman voimakkuuden mukaan. Sitten eläimen on lopetettava. Joskus hän saattaa jopa alkaa nuolla sitä kehon osaa, jonka hän on juuri purenut. Jos se pysähtyy itsestään, jatka pelaamista hänen kanssaan ja antaa hänelle leluja että hän voi purra.

Toisaalta, jos hän ei lopeta ja jatkaa pureskelua kovemmin, lopeta peli ja jätä koirasi huomioimatta useita minuutteja. Jotkut jopa suosittelevat hänen korvansa puristamista saadakseen hänet ymmärtää, että hänen tekonsa voivat satuttaa ja että muiden eleet voivat myös satuttaa häntä. Hänen oletetaan yleensä oppineen tämän opetuksen äidiltään, joka oli joka opetti hänet hallitsemaan puremistaan sisaruksilleen. Joten sinun on näytettävä hänen äitinsä roolia.

Lähde

Pidät myös:

9 asiaa, joita sinun ei pitäisi koskaan tehdä koirallesi

5 vinkkiä, joilla voit estää koiraasi nousemasta sohvalle

Kuinka rankaista koiraasi? Hyviä eleitä ja niitä, joita ehdottomasti vältetään

Miksi koirat raaputtavat lattiaa ulostamisen jälkeen?

Minkä ikäisenä pennut lakkaavat pureskelemasta mitään ja kaikkea?