miksi he pitävät päänsä ulos auton ikkunasta?

Se on monien koirien tapana: automatkan aikana heidän ensimmäinen vaistonsa ei ole istua mukavasti takapenkillä, vaan laittaa pää ulos ikkunasta, hiukset tuulessa. Mutta miksi ? Ja onko se todella turvallista?

Miksi koirat pitävät päänsä ulos auton ikkunasta?

Jos koirat yleensä arvostavat erityisesti autolla matkustamista pään ollessa ulos ohjaamosta, se ei johdu maiseman kauneudesta eikä tuulen tuntumasta kuonoa. Todellisuudessa heitä kiinnostaa useita hajuja, joita tuuli kantaa heidän nenään.

Itse asiassa, kuten tiedät, koirilla on liian kehittynyt hajuaisti. Todisteena heillä on melkein 300 miljoonaa hajureseptoria. Meillä ihmisillä on vain 5 miljoonaa. Ja juuri kun niiden ympäristössä olevat hajumolekyylit kerääntyvät hajureseptoreihinsa, koirat voivat haistaa ja tunnistaa hajuja.

Lisäksi on mielenkiintoista huomata, että niitä on kaksi hengitystietä koirissa. Ensimmäinen on omistettu hengittämiselle ja toinen on suunniteltu haistamaan hajuja. Lisäksi hajujen käsittelystä vastaava aivojen osa on 40 kertaa isompi koirilla kuin ihmisillä. Aivan sama !

koiran auto
Tekijät: Free-Photos/Pixabay

Tämän vuoksi haju on tärkein tapa koirien löytää uusia paikkoja, uusia ihmisiä tai jopa muita eläimiä. Tästä syystä myös välillään olevat koirat haistelevat toistensa perään tervehtiäkseen toisiaan.

Siitä kuitenkin käy ilmi Mitä vahvempi ilma, joka kuljettaa hajumolekyylit, sitä helpommin koirat voivat havaita hajuja. Itse asiassa jälkimmäiset ovat sitten voimakkaampia. Varsinkin kun auto liikkuu nopeasti, hajut muuttuvat jatkuvasti. Tämä selittää, miksi niin monet koirat nauttivat autolla matkustamisesta. Itse asiassa he tietävät, että matkan aikana he voivat haistaa tonnia uusia hajuja. Ja se on heille loistava viihteen lähde!

Tämä tapa työntää päänsä ulos ikkunasta on siksi hyvä tapa stimuloida heidän aistejaan. Mutta se on myös tapa arvaa mihin he ovat menossa. Heidän suosikkipuistossaan ei todellakaan ole samaa hajua kuin eläinklinikalla!

Lopuksi, pään työntäminen ulos ikkunasta voi olla myös koirien tapa viilentää kehoaan nopeamminvarsinkin kuumalla säällä.

Tällaisen käytännön vaarat

Oletko yksi niistä koiranomistajista, jotka antavat kakkansa työntää päänsä ulos liikkuvan auton ikkunasta? Joten muista, että tämä käytäntö on todella vaarallinen koiraystävillemme!

Itse asiassa koirasi ei vain voi olla nojautunut liian pitkälle eteenpäin ja pudota, mutta lisäksi hän voi myös hypätä ulos autosta, kun olet pysäytetty. Lisäksi se voi olla osui kiveen silmään tai korvaan, mikä voi vaurioittaa heidän silmiään tai tärykalvoa. Laskematta auto-onnettomuuksien riskiä ! Kuvittele, jos kuorma-auto lähestyisi liian nopeasti sitä sivua, jolla koirasi pää seisoo…

Joten sen sijaan, että jättäisit ikkunan auki, mieluummin jättää se puoliksi tai kolme neljäsosaa kiinni ! Näin karvapallosi voi haistaa jännittäviä tuoksuja ulkopuolelta ja päästää vain kuononsa kärjen läpi. Muuten voit myös valita Turvavaljaat estääksesi koiraasi liikkumasta!

Piditkö tästä artikkelista? Pidät myös:

Sairas koira autossa: 7 vinkkiä sen lievittämiseen

Matkustaminen autolla koiran kanssa: 5 pakollista lisävarustetta

6 vinkkiä auton pitämiseen puhtaana ja hajuttomana, kun sinulla on koira

5 koirarotua, jotka eivät siedä hyvin lämpöä

Miksi koirani ei ole kiinnostunut leluistaan?