Kuinka opettaa koirasi uimaan: Noudata 3 vaihetta

Kun kesä on tulossa ja helleaalto on tulossa, Mikään ei ole mukavampaa kuin virkistyminen uima-altaassa, järvessä tai meressä, ja tämä koskee myös koiria! Ennen kuin kannustat piskiäsi hyppäämään veteen, on kuitenkin parempi varmistaa, ettei hän ole vaarassa hukkua. Kyllä, kaikki koirat eivät osaa uida luonnollisesti! Tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit opettaa hänet tuntemaan olonsa kalaksi vedessä.

Koiran opettaminen uimaan: noudatettava kolme vaihetta

1. Ota se veteen

Aloita pelata lähellä vesistöä. Heitä koirasi lelu matalassa vedessä jotta hän tutustuu tähän tuntemukseen jalkojensa aikana. Näin hän voi yhdistää veden johonkin miellyttävään.

Jos koirasi pelkää hypätä veteen, yritä houkutella häntä lelulla lätäköissä ja muissa matalissa paikoissa, kunnes hän on täysin mukava. Kun hän saa itseluottamusta, heitä lelunsa kauemmas ja kauemmas.

Huomaa, että voi kestää useita istuntoja, ennen kuin hän voi voittaa pelkonsa. Mutta älä koskaan paina sitäei koskaan, vedessä, jos hän ei halua.

2. Tue häntä varovasti vatsan alle

Jos koirasi käyttää vain kahta etujalkaa uimiseen eikä hän tiedä mitä tehdä takajaloillaan, hänen on otettava uimatunteja.

Aloittaa, mene veteen hänen kanssaan ja laita kätesi hänen vatsansa alle. Anna hänen sitten tottua näihin uusiin tuntemuksiin. Hän lopulta selvittää, kuinka uida oikein, ilman paniikkia. Koulutuksensa alussa monilla koirilla on taipumus yrittää pitää kiinni veden pinnasta. Jos näin on koirasi kohdalla, muista rauhoittaa hänet palaamalla seisomaan ja kehumalla häntä, kun hän tekee niin.

Jos haluat vieläkin enemmän turvallisuutta, älä epäröi saada hänet käyttämään a turvatakki. Itse asiassa tämä lisävaruste tarjoaa lisää kelluvuutta, mikä voi auttaa antamaan koirallesi lisää itseluottamusta. Lisäksi voit myös kiinnitä hihna tai kaulanauha pelastusliiviisi pitääksesi sen hallinnassasi ja estääksesi sen menemisen liian pitkälle.

uimavesikoira
Krediitit: iStock

Hyvä tietää : hyvä uimakoira käyttää neljää jalkaansa, liikkuu vedessä pää veden päällä ja hengittää normaalisti, ilman roiskeita.

3. Näytä hänelle, kuinka päästä pois vedestä

Kun uintikerta on ohi, näytä koirallesi, miten ja missä pääset pois vedestä ja takaisin kuivalle maalle. Ole varovainen, tämä vaihe on ratkaisevan tärkeä! Tämä voi estää piskiäsi hukkumasta, jos hän joutuisi veteen paeta valvontaasi.

Auttaakseen häntä tunnistamaan, mistä altaalta pääsee pois, esimerkiksi aseta visuaalinen merkki portaiden tai poistumisrampin lähellä. Se voi olla suuri ruukkukasvi tai lippu.

Noudatettavat varotoimet

Jotta koirasi oppii uimaan turvallisesti, varmista, että:

  • Varmista, että vesi ei ole liian kylmää.
  • Anna hänet uimaan vähintään 2 tuntia aterian jälkeen. Tämä estää turvotusta ja vakavammin vatsavaivoja.
  • Tee lyhyitä istuntoja (enintään 15 minuuttia), jotta hän ei väsy. Itse asiassa uiminen väsyttää koiraystävämme nopeasti. Lisäksi joillakin koirilla, erityisesti niillä, joilla on litteä kuono (Boxer, Bulldog, Mopsi jne.) tai niillä, joilla on lyhyet jalat (Basset, mäyräkoira jne.), voi olla vaikeuksia pitää päänsä veden päällä ja siksi väsyä hyvin nopeasti.
  • Pidä usein taukoja.
  • Varo auringonpolttamaa. Erityisen vaarassa ovat koirat, joilla on vaalea turkki tai hyvin lyhytkarva.
  • Huuhtele se makealla vedellä uinnin jälkeen. Itse asiassa uima-altaissa oleva kloori voi ärsyttää hänen ihoaan ja silmiään, ja järvissä ja joissa olevat bakteerit voivat saada hänet sairaaksi. Muista myös kuivata se hyvin, erityisesti korvien ja hännän ympäriltä.
  • Älä koskaan jätä sitä veteen ilman valvontaaedes minuutin.

Lähde

Pidät myös:

Kuuma sää: 15 vinkkiä koirasi viilentämiseen

Kuuma aika: riskit koirallesi

10 parasta koirarotua, jotka rakastavat vettä… ja ovat erittäin hyviä uimareita!

5 vinkkiä sen hyvään ravintoon!

Opi puhumaan koira: 6 koiran asennetta on tulkittu