Kuinka auttaa koiraasi selviytymään yksinäisyydestä: 6 vinkkiä

Menet töihin muutamaksi tunniksi tai käyt ostoksilla muutamaksi minuutiksi ja joka kerta kun tulet kotiin, tuntuu kuin olisi kulunut kuukausia siitä, kun olet ollut poissa ja pentu on juuri juhlinut kaikkien kavereidensa kanssa kotonasi? Onko hänen mielestään poissaolosi huono (vaikka lyhyt)? Näyttääkö hän hyvin stressaantuneelta, ahdistuneelta ja viipyykö hän ikkunassa pitkään sen jälkeen, kun lähdet, haluamatta liikkua kuin hylkäsit hänet? Tekeekö hän tyhmiä asioita poissa ollessasi? Älä etsi enää, olet löytänyt tarvitsemasi tuotteen!

Jos koiranpentu käyttäytyy näin, tiedä, että tämä käyttäytyminen liittyy hänen koiraansa ahdistusta kun et ole kotona (eroahdistus). Tämä johtuu suurelta osin a ylilyönti sinulle.

Ensimmäisinä viikkoina koiranpentu on liiaksi kiinnittyneenä emänsä, jonka tehtävänä on irrottaminen (vähentämällä ruokintakertoja, estämällä pääsy vaippaan jne.). Jos pentu adoptoidaan ennen kuin irrotus on valmis, se voi olla niin uusista mestareista tulee toinen kiintymysolento.

Vaikka et voi olla kiinnittämättä paljon huomiota pentuihisi esimerkiksi silittelemällä sitä heti, kun hän pyytää sitä, sinun pitäisi tietää, että olet kaukana tekemästä hänelle palvelusta. Tämä voi nopeasti jarruttaa hänen oppimistaan ​​yksinäisyydestä. Tässä muutamia vinkkejä pennun opettamiseen pysymään yksin kotona!

1. Kielletty huone

Koiran opettaminen pysymään yksin kotona alkaa kotona olemisesta. Outoa, eikö? Anna meidän selittää sinulle! On suositeltavaa ottaa käyttöön ”kielletty” huone johon pennulla ei ole oikeutta mennä.

Näin hiuspallosi tottuu vähitellen olla yksin, kun olet tässä huoneessa johon hänellä ei ole pääsyä. Tämä auttaa kehittämään koiranpennun itsenäisyyttä jollain tavalla. Jos hän itkee tai haukkuu oven ulkopuolella, teeskentele, ettei mitään ole tapahtunut.

2. Jätä hänet yksin huoneeseen

Tämä neuvo on erityisen tehokas pennuille, jotka ovat oppineet muutaman peruskomennon, kuten ”pysy paikallaan”. Mene huoneeseen, jossa haluat koiranpennun jäävän yksin, leikkiä hänen kanssaan vähän tai anna hänelle herkkuja. Seuraava, poistu huoneesta jättäen hänet rauhaan. Älä eksy liian pitkälle, jotta koira voi haistaa tuoksusi.

Jos koira ei hauku tai itke, kävele takaisin huoneeseen huomioimatta sitä. Muuten, jätä hänet rauhaan, kunnes hän on rauhoittunut. Tee tämä useita kertoja, pidentämällä poissaoloaikaa.

3. Ohita hänen huomiopyyntönsä

Huolimatta jättämisellä tarkoitamme älä puhu, älä koske äläkä katso ! Myönnettäköön, tämä on erityisen vaikeaa, varsinkin kun pentu juoksee sinua kohti pallon kanssa tai laskee päänsä syliisi halatakseen ja on ” trooooop mignoooon ”. Se ei ole koira, vaan sinun on aloitettava yhteydenotot hänen kanssaan.

pentu
Krediitit: iStock

Tällä tavalla opetat eläimen käsitellä turhautumista. Pentu laittaa 5-10 minuuttia jatkaaksesi, joten sinun on vain odotettava vähän. Ja kun näet hänen menevän, voit soittaa hänelle silittääksesi häntä tai leikkiä.

4. Älä moiti häntä matkalla kotiin

Kun tulet kotiin ja huomaat, että pentu on kirjaimellisesti juuri kääntänyt talosi, varsinkin älä moiti häntä (kaikenlainen väkivalta on tietysti myös kielletty). Koirat elävät hetkessä, jos moitit niitä, he eivät ymmärrä mitä niille tapahtuu, koska he tekivät pahan ennen kuin palasit takaisin.

Jos huudat hänelle, koirasi voiyhdistä hänen rangaistuksensa paluusi, jota on ehdottomasti vältettävä. Odota hetki ennen siivoamista ja siivoamista, äläkä ennen kaikkea tee sitä hänen edessään.

5. Ohita se saapuessasi ja poistuessasi

Tietämättäsi olet usein koiranpentujen ahdistuneisuushäiriön laukaisija. Jos teet kaiken melodraama lähtöistäsi, tiedä, että asetat koirasi kuntoon, joka yhdistää asenteesi lähtöisi. Mutta se alkaa huolestuttaa häntä. Aikana 15 minuuttia ennen kuin lähdet kotoajätä se huomiotta ja poistu kotoa sanomatta mitään.

Kun tulet kotiin, jos juhlit pentuasi yhtä paljon kuin hän sinua, otat riskin saada hänet ymmärtämään, että hän teki hyvin stressaantuessaan poissa ollessasi. Jos hän tekee sinut onnelliseksi saapuessasi, hän ei pysty hallitsemaan jännitystään ja päästää irti kaikesta stressistä, jonka hän keräsi, kun et ollut paikalla. Se on siksi parempi tee kuten lähtiessäsi : Ohita se ensimmäisten 15 minuutin aikana kotiin palattuasi.

6. Valitse ammattilelut

Kun on aika lähteä kotoa, voit antaa koiranpennullesi lelun, kuten Kongin tai Pipolinon, jotta hän voi asua rinnasta poissaolosi johonkin positiiviseen.

Mitä tulee leluihin, löydät onnellisuutesi Internetistä tai lemmikkikaupasta. Internetistä löytyy kymmeniä Kongin reseptejä: piskosi rakastaa sitä!

Lähde

Pidät myös:

9 asiaa, joita sinun ei pitäisi koskaan tehdä koirallesi

Koirani haukkuu poissa ollessani: 7 tehokasta ratkaisua sen korjaamiseen

Koirani pureskelee asioitani: 5 vinkkiä luopumaan siitä

Koirani on aina nälkäinen: 6 syytä miksi

viljalla vai ilman?