Koirien makuuasennot: löydä niiden merkitys!

Olet ehkä huomannut, että koirasi nukkuu usein tietyssä asennossa. Kuitenkin tapa, jolla koirasi nukkuu, voi kertoa paljon hänen mielialasta sillä hetkellä. Joten tässä on koirien yleisimmät nukkuma-asennot ja mitä ne tarkoittavat!

1. Takana

Kun koirasi nukkuu selällään kaikki neljä tassua ylhäällä, se tarkoittaa, että hän on täysin rento ja rauhallinen. Itse asiassa tämä asema tekee hänestä erityisen haavoittuvan, koska hän paljastaa vatsansa, kurkkunsa sekä tärkeimmät elintärkeät elimensä.

Jos hän onnistuu nukkumaan näin, hän tuntee täysin luottavainen kanssasi. Lisäksi itsensä laittaminen ilmaan antaa hänelle mahdollisuuden viilentää kehon lämpötilaa kun on liian kuuma.

chien siellä
Krediitit: iStock

2. Vatsassa

Jos koirasi nukkuu makuulla vatsallaan jalat ojennettuna eteenpäin ja pää lepää tassujen päällä tai välissäettä hän on parhaillaan torkahtaa ja että hän todennäköisesti nukahtaa.

Mutta tähän asemaan se jää aina valmis hyppäämään jaloilleen uhan tai tilaisuuden sattuessa.

chien siellä
Krediitit: iStock

3. Sivuttain

Jos koirasi nukkuu kyljellään, se on merkki siitä, että hän on rento ja että hän on asemassa mukava. Tämä on eniten käytetty nukkumisasento koirilla, varsinkin kun ne nukkuvat toisella puolella. syvä uni. Tämän ansiosta he voivat liikuttaa jalkojaan ilman, että he nolostuvat näkeessään unta.

chien shiba inu
Krediitit: iStock

4. Käpristynyt

Kun koirasi käpertyä palloon nukkumaan, se on tarkoitettu pysyä lämpimänä mutta myös tehdä siitä mahdollisimman pieni. Todellakin, se saa hänet tuntemaan vähemmän haavoittuvainen koska se suojaa siten elintärkeitä elimiään.

Tämä on yleisin nukkumisasento susissa ja villikoirissa.

koira nukkuu käpertyneenä
Krediitit: iStock

5. Pidennetyt jalat

Kun koirasi makaa altis, etu- ja takajalat täysin venytettyinä, tätä kutsutaan ”Superman-asetukseksi”. Se on nokosasento, jonka avulla voit pystyä nousta nopeasti vaan myös viilentyä kuumalla säällä tai harjoituksen jälkeen, kun koira makaa kylmällä alustalla.

Huomaa, että useimmiten pienet koirat ja pennut omaksuvat tämän asennon.

makuulla oleva koira
Krediitit: iStock

Koira on kiehtova olento. Tiesitkö myös, että piskosi saattaa joissain tapauksissa osoittaa kateuden merkkejä?

Pidät myös:

Koiran hännän liikkeet: löydä niiden merkitys!

Koirat: mitä niiden haukku tarkoittaa?

Koirani nukkuu kanssani: 3 syytä miksi

Miksi koirani ei ole kiinnostunut leluistaan?