Koirani on pakkomielle leluistaan: mitä minun pitäisi tehdä?

Heti kun koirasi näkee suosikkilelunsa (pallon, mailan, frisbeen jne.), hän tulee täysin hulluksi. Se on hyvin yksinkertaista, hän ajattelee vain leikkiä sillä, ikään kuin se olisi elämän tai kuoleman kysymys. Ja hyvin usein hän pyytää sinua itsepintaisesti osallistumaan, erityisesti heittämällä lelunsa häntä kohti. Mutta sen lisäksi, että saman eleen toistaminen kymmeniä kertoja on väsyttävää, et voi leikkiä sillä koko päivää. Ja sitten suoraan sanottuna tämä pakkomielle on hieman epäterveellistä. Mutta kuinka saada hänet lopettamaan?

1. Rajoita käyttöaikaa leluihin

Sinun koirasi viettää päivänsä lelu suussaan ? Pudottaako hän sitä jatkuvasti jalkojesi juureen, jotta voit heittää häntä? Jos se on pallo, se on silti kunnossa, mutta jos se on vinkuva lelu, hei hysteeriset!

Joka tapauksessa sinun on ehdottomasti varmistettava, että rajoitat hänen pääsynsä tähän leluun. Miksi ? Estä häntä ajamasta sinua hulluksi, mutta myös siksi se ei ole hyväksi hänen mielenterveydelle ei enempää !

Siten, pitää hänen lelunsa laatikossa tai laatikossapoissa hänen ulottuviltaan, ja ota ne pois vain, kun päätät, kerran tai kahdesti päivässä. Harkitse myös niiden vaihtamista. jotta koirasi ei ole pakkomielle vain yhteen niistä, vaan voi leikkiä niiden kaikkien kanssa. Ja muista, kutsun peliin on tultava sinultaja vain sinulta.

2. Tiedä kuinka lopettaa peli

Jos haluat yrittää järkeillä koirasi kanssa leikin suhteen, varmista, että aina sinä lopetat pelin. sano ”se on ohi”. Tämä toimii maamerkkinä eläimellesi. Sitten ota lelu ja laita se pois.

Ja vaikka karvapallosi alkaisi itkeä lelunsa edessä, älä anna periksi. Lopulta hän rauhoittuu. Tällä hetkellä, Kun hän on täysin rauhallinen, palkitse hänet. Vastaavasti, aina kun koirasi on rauhallinen jättäessään lelunsa pois, anna hänelle herkkua myöhemmin.

shetlanninlammaskoiran lelupallo
Krediitit: iStock

Muuten, kun koirasi laittaa lelunsa syliisi tai vieraidesi päälle, kun tuijotat sinua itsepintaisesti, älä anna periksi. Ei milloinkaan. Hän saattaa odottaa 10 minuuttia tai jopa tunnin tässä asennossa, mutta voit olla varma, että hän jättää sinut lopulta rauhaan.

3. Luo katsekontakti

Eli koirasi keskittyä sinuun, ja vähemmän hänen lelussaan, hyvä ratkaisu on rohkaista katsekontaktia. Tämä tarkoittaa, että heti kun aiot heittää hänen lelunsa koirallesi, odota hänen katsovan sinua silmiin.

Kun hän tekee, sano ”kyllä” leikkisällä äänensävyllä ja heitä lelunsa. Älä kuitenkaan heitä lelua ennen kuin se katsoo sinuun. Ja vältä lisäämästä hänen jännitystänsä lauseilla, kuten ”Haluatko sen? Haluat sen ? Joten mene hakemaan! ”.

Tämä harjoitus antaa sinulle mahdollisuudenauttaa koiraasi keskittymään sinuun ja signaaleista, jotka lähetät hänelle. Tämä voi osoittautua pitkällä aikavälillä erityisen hyödylliseksi hänen koulutukselleen.

Lähde

Pidät myös:

Koirani syö kaiken ja mitä tahansa: entä jos hän kärsisi picasta?

Koirani kaivaa reikiä: 6 syytä miksi

10 merkkiä, jotka osoittavat, että koirasi on liian stressaantunut

9 vinkkiä sen hyvään ruokkimiseen

Miksi koirani raahaa usein peppuaan maassa?