Koirani ei pidä lapsista: kuinka korjata se?

Ei ole harvinaista, että koirat ovat varovaisia ​​lapsia kohtaan. Tässä tapauksessa huomaat sen heti: heillä on häntänsä työnnettynä, korvat alas, he ravistelevat itseään, nuolevat huuliaan, haukottelevat, jopa murisevat tai haukkuvat. Jos koirasi ei kuitenkaan viihdy lasten kanssa, sen päivittäinen hoitaminen voi olla vaikeaa, varsinkin jos olet vanhempi, mutta se voi myös olla erittäin vaarallista. Näin voit yrittää totuttaa lemmikkisi varovasti lasten läsnäoloon ja näin eliminoida puremisen riskin!

Miksi koirat pelkäävät lapsia?

Useat syyt voivat selittää, miksi koira ei siedä lasten läsnäoloa:

  • Sosialisoinnin puute : jos eläin ei ollut alttiina lapsille sosiaalistumisjaksonsa aikana, kun se oli pentu, tämä selittää, miksi se sai pelon, jopa aggression heitä kohtaan. Koiraystävämme pelkäävät usein sitä, mitä he eivät tiedä!
  • Trauma : jos koiralla on ollut yksi tai useampi negatiivinen kokemus lasten kanssa (häntä on revitty, hiukset irrotettu, lelut varastettu…), pelkkä heidän katseensa voi nyt muistuttaa häntä tästä traumasta.
  • Lasten arvaamaton käytös : lapset yleensä huutavat, juoksevat, lyövät jalkojaan, tönäisevät… ja tämä ilman varoitusta! Tällainen liiallinen ja arvaamaton käyttäytyminen voi kuitenkin olla koiralle stressaavaa.
koiranvauva
Krediitit: iStock

Joka tapauksessa olet ymmärtänyt sen, jos koirasi ei pidä lapsista, se ei tee sinusta huonoa isäntä. Eikä se myöskään tee piskistäsi huonoa koiraa!

Miten koira tottuu lapsiin?

Vaikka et olisi vielä vanhempi, koirasi todennäköisesti tapaa lapsia koko elämänsä ajan, joko kävelyllä tai läheistesi kautta. Siksi on ehdottoman tärkeää totutella se lapsiin, jotta vältytään mahdollisilta tapauksilta. Voit saavuttaa tämän noudattamalla näitä vinkkejä:

1. Älä koskaan pakota sitä

Et saa Älä koskaan pakota koiraasi kohtaamaan hänen pelkonsa. Tai ei ainakaan suoraan. Älä siis pakota häntä olemaan samassa huoneessa lapsen kanssa tai halattavaksi. Tämä saa hänet yksinkertaisesti tilanteeseen, jossa hän ei voi paeta, vahvistaa hänen pelkoaan. Purema on silloin lähes väistämätön.

2. Käytä positiivista vahvistusta

Kannustaaksesi koiraasi rakastamaan lapsia, käytä ja väärinkäyttä herkkuja! Heti kun näet lapsen pois, anna koirallesi herkkua. Jatka herkkujen antamista, kunnes lapsi on poissa näkyvistä.

Ajan myötä koirasi pitäisi yhdistä lasten näkeminen positiiviseen tunteeseen, jopa miellyttävää. Voit sitten vähitellen pienentää etäisyyttä, joka erottaa hänet lapsista. Viimeinen askel on sitten se, että nämä ovat lapset itse joka antaa herkkuja koirallesi.

3. Kouluta lapsia

Tämä suositus saattaa tuntua hieman ylimieliseltä, mutta se on välttämätöntä juurruttaa lapsillesi tai lähimmäisillesi hyvä tapa käyttäytyä koirien kanssa.

Esimerkiksi, älä anna heidän olla vuorovaikutuksessa karvapallosi kanssa ilman valvontaa, kun hän nukkuu tai kun hän syö. Opeta heitä siihen hyväillä hellästi koirallesi ilman äkillisiä liikkeitä tai älä koske leluihisi. Lyhyesti sanottuna, kunnioita sitä!

Lähde

Pidät myös:

Kuinka lähestyä pelottavaa koiraa: 5 sääntöä noudatettavana

Jos koirasi on yksinäinen, se ei tee sinusta huonoa omistajaa.

Kuinka tietää, aikooko koira purra: 5 merkkiä, joita kannattaa varoa

3 vinkkiä sen hyvään ruokkimiseen

Koiran hännän liikkeet: löydä niiden merkitys!