Koiran hännän liikkeet: löydä niiden merkitys!

Koirat heiluttavat häntäänsä kommunikoidakseen ihmisten tai muiden eläinten kanssa. Kun koira heiluttaa häntäänsä, useimmat ihmiset olettavat sen olevan onnellinen. Vaikka tämä on yleensä totta, joskus eläin haluaa ilmaista täysin toisenlaisen tunteen. Näin purat koirasi hännän liikkeet ja ymmärrät vihdoin hänen kielensä!

1. Heiluttava häntä

Kun koira heiluttaa häntäänsä, on välttämätöntä tarkkailla sen liikettä. Joten jos hän siirtää omaansa häntä oikealle, se tarkoittaa, että hän on onnellinen. Jos hän liikuttaa häntä vasemmalle päintämä on merkki siitä, että hän tuntee olonsa stressaantuneeksi tai uhatuksi.

Saattaa kuitenkin olla mielenkiintoista katsoa muita kehon signaaleja koirasta. Iloinen koira näyttää rennolta, suu auki ja ilme heijastaa hänen sisäistä iloaan. Lisäksi hän heiluttelee persettä hännän kanssa.

chien
Tekijät: alexei_tm / iStock

Päinvastoin hermostunut koira toimii nopeita pieniä liikkeitä hännän kanssa, jälkimmäinen voi hyvin suoraan ja ylöspäin. Hän myös pitää suunsa kiinni, seisoo liikkumattomana, ikään kuin jännittyneenä ja katsoo poispäin. Tämä asenne osoittaa, että hän voi tulla aggressiivisiksi milloin vain.

2. Rento häntä

Kun koiran häntä on löysä, mutta hieman vaakasuora, linjassa vartalon kanssa, se tarkoittaa, että se tuntuu hyvältä. Hän on rento ja luottamuksessa. Ja jos hän tekee vähäisiä liikkeitä Häntänsä kanssa se on myös merkki siitä, että hän on täysin levollinen.

valkoinen sveitsinpaimenkoira
Krediitit: iStock

3. Korkea häntä

Kun koira pitää häntää pystyssä, korkealla ja suorana, se osoittaa valta-asema. Tätä hännän asentoa käytetään usein muiden koirien edessä osoittamaan heille, että hän tuntee varma ja luottavainen.

Mutta korkea häntä ei ole vain visuaalinen signaali. Itse asiassa, kun häntä pidetään ylhäällä, koira lähtee helpommin haisee hänen anaalirauhasistaan leviävät ilmaan hallitseen muita hajuja. Tapa osoittaa, että hän on pomo.

korkeahäntäinen koira
Krediitit: iStock

4. Häntä vaakasuorassa

Kun koira pitää häntänsä vaakasuorassa, yhdensuuntaisesti maan kanssa, se tarkoittaa, että se on sisällä hätätila. Se voi olla a yksinkertainen uteliaisuus melun tai tuntemattoman henkilön edessä tai a mahdollinen vaara. Tämä hännän asento osoittaa siis, että se odottaa saadakseen lisätietoja kyseisestä elementistä.

koiran häntä
Krediitit: iStock

5. Matala häntä

Kun koira pitää häntäänsä alhaalla, se yleensä osoittaa lähetys missä stressi. Kun hän on alistuva, hännän pitäminen alhaalla estää peräaukon rauhasten hajujen leviämisen ilmaan, jolloin koira voi ilmoittaa toiselle koiralle, ettähän ei aiheuta uhkaa.

Stressitilanteessa alaslaskettu häntä on usein tapa viestittää isännälleen, että hän on ”pahoillani” tehtyään jotain typerää ja ettähän ei halua, että häntä moititaan.

matalahäntäinen koira
Krediitit: iStock

6. Häntä jalkojen välissä

Kun koira pitää häntäänsä tassujensa välissä, se tarkoittaa yksinkertaisesti, että sillä on pelko. Tässä tapauksessa hänen korvansa lasketaan taaksepäin ja hänen vartalonsa on kaareva.

peloissaan koira
Krediitit: iStock

Hampaiden häntä on siis olennainen osa sen viestintää. Valitettavasti joidenkin koirien hännän telakointi on edelleen voimassa, vaikka rajoituksia on useita.

Piditkö tästä artikkelista? Pidät myös:

Koirani ei pidä lapsista: kuinka korjata se?

20 parasta kiharakarvaista koiranrotua