avaimet nopeaan oppimiseen

Pennun wc-koulutus on olennainen vaihe koulutuksessa. Kuvittele, että pieni turkkipallosi saapuu kotiin, ihastuttavana ja rapeana ja muuttuu sitten tuhoisaksi ja ärsyttäväksi pissauskoneeksi! Tämän tilanteen voittamiseksi, joka uhkaa tahrata hyvät suhteet, on parasta aloittaa hygienian perussääntöjen opettaminen hänelle varhaisessa vaiheessa. Vinkkejä ja temppuja: ohjeita pitkän avoliiton edistämiseen!

pentu työntää kieltään
Tekijät: Florencia Potter/Unsplash

Kuinka kouluttaa pentu: perusteet

Aivan kuten taapero, nuoren eläimen on opittava hillitsemään virtsaamis- ja ulostamishaluaan. Avain on koti, joka tuoksuu hyvältä! Pysyvän pahan hajun poistamiseksi, mutta myös kotitalouden rajoitusten poistamiseksi kouluta koiranvauvasi puhtaaksi. Avain: yksi kiista vähemmän sinun ja lemmikkisi välillä! Minkä ikäisenä aloittaa opiskelu? Miten saat nopeita – ja pitkäaikaisia ​​– tuloksia? Löydä hyödyllisiä vinkkejä ja tehokkaita temppuja!

Mistä iästä aloittaa?

Pennun puhtaus: minkä ikäisenä? Kun pieni karvapallo saapuu kotiin, olet reaktiivinen heti sen jälkeen runsas ja maukas ateria, tarkkailet huolellisesti sen kulkua kulhokotelon läpi. Tavoitteesi: ota hänet pois heti, kun hän teeskentelee helpottavansa itseään. Treeni on tylsää…

Sinulla on kiire lopettaa pissasienesi ja kakakauhasi, olet kyllästynyt lakanoiden pesuun ja lattioiden desinfiointiin, mutta ole varovainen kiireessäsi… Koiran liian aikainen pakottaminen ei takaa turvallisia tuloksia Pitkällä aikavälillä, ja se voi jopa olla tukoslähde herkässä eläimessä.

pennun istuva pottakoulutus
Tekijät: Torsten Dettlaff/Pexels

Tietää :

  • Voit aloittaa koiravauvan pottakoulutuksen heti kun se tulee kotiin, mutta vain jos käytät lempeitä menetelmiä. Tässä koulutuksen ensimmäisessä vaiheessa on tehtävä hänet ymmärtämään, ettei hänellä ole oikeutta keventyä missä tahansa. Käytä ääntä sanoaksesi hänelle ”ei” ja tarjoa hänelle palkkio hänen ponnistelunsa mukaan!
  • Muista, että kyky käyttää sulkijalihaksia viisaasti kehittyy ajan myötä. 2 kk ikäisen pennun puhtaus on vielä likimääräinen, vaikka sinulla onkin sellainen vaikutelma, että lemmikkisi on jo kasvanut hyvin! Tämä kehitys riippuu kahdesta tekijästä: koirasi täytyy rakentaa lihaksia, sen on integroitava talon säännöt. Joten älä pyydä liikaa tai liian nopeasti, pottakoulutuksen oppiminen on tehtävä varovasti.
  • Tiedoksi: koira voi olla puhdas 4 kuukauden iästä alkaen. Onko oppimisesi hidas kantaa hedelmää? 7 tai 8 kuukauden ikään asti, pidä toivoa! Tämän lisäksi kysy itseltäsi oikeat kysymykset: teitkö virheen? Onko piskisi traumatisoitunut? Koiran käyttäytymisasiantuntija voi olla suureksi avuksi…

Mikä on ohje?

Yleinen ajatus onnistuneesta oppimisesta hyvissä sopimuksissa lemmikkisi kanssa: näytä hänelle, missä hänen tulee virtsata ja ulostaa, jotta hän toistaa prosessin luonnollisesti toistaen.

Konkreettinen roolisi

  • Kiinnitä huomiota pienen koirasi asenteeseen, erityisesti ruokailun jälkeen. Jos hän haistelee lattialla ja raapii tai juoksee ympyröissä, se voi tarkoittaa, että hänellä on halu.
  • Heti kun halu tunnistetaan, ota eläin syliisi ja vie se ulos.
  • Koulutuksen alkuvaiheessa pysy hänen rinnallaan, kun hän helpottaa itseään. Kun luonnollinen prosessi on valmis, palkitse piskisi hyväilyillä, herkuilla ja suloisilla sanoilla: tarpeeksi kannustaaksesi häntä aloittamaan uudelleen!
koiran makuumatto
Krediitit: iStock

Huomioida :

Hiuspallosi on unohdettu huoneesi nurkkaan – pahempaa, sänkyyn? Vältä rangaistusta, se voi aiheuttaa stressiä. Kerro hänelle lujasti tyytymättömyytesi: hän ei kunnioittanut sääntöjä, on tärkeää muistuttaa häntä. Hyödyllinen varotoimi: älä siivoa sotkua hänen edessään, hän voi ottaa sen peliksi…

Asunnon pennun siisteys on selvästi vähemmän helppo juurruttaa. Ilman parveketta tai terassia on vaikea reagoida: kuinka kävellä 6 kerrosta alas heti, kun koirasi joutuu pissalle, tarpeeksi nopeasti välttääksesi onnettomuuden? Tässä yhteydessä ”pentue” voi olla erittäin hyödyllinen. Sanomalehtien peittämä paikka voi olla paikka, jossa voit rentoutua oppimisprosessin aikana. Mutta ole varovainen poistaaksesi tämän koiranhiekan nopeasti. Tavoitteenasi on saada 4-jalkainen ystäväsi ymmärtämään, että hänen tulee odottaa kävelyä helpottaakseen itseään – eikä totuta häntä pissaamaan ja kakkaamaan asunnossa, seurauksena pahoja hajuja…

pentu punaisella taustalla
Tekijät: ipet photo/Unsplash

Onko olemassa rotukohtaisia ​​varotoimenpiteitä?

Onko Australianpaimenkoiranpennun puhtaus hankittu samalla tavalla kuin kultaisennoutajan pennun puhtaus? Kyllä ja ei. Kaikenrotuiset koirat pystyvät pidättämään virtsaa ja ulostamaan asteittain, saman ikäisenä. Ei eroa tällä tasolla. Koulutusmenetelmät sen sijaan voivat vaihdella roduittain, mutta enemmän kotieläimen luonteen kuin rodun mukaan.

Esimerkki:

Onko hiuspallosi erityisen laiska tai pelokas? Ulkoileminen lievittämään itseään voi olla koiralle epämiellyttävä koettelemus. Näissä olosuhteissa sinun on käytettävä entistä kekseliäisempiä temppuja, jotta oppiminen kantaisi hedelmää. Esimerkiksi: tarjoa hänelle mukava ja rauhoittava tila puutarhassasi helpottaakseen itseään. Sinun on mukautettava oppimismenetelmäsi koiran luonteen eikä rodun mukaan.

Huomioida :

Erilaisia ​​menetelmiä ja temppuja kokeilemalla kehität tekniikkaasi. Sinnikkyys on AVAIN!

pennun pottakoulutus
Tekijät: Pixabay

Pottakouluttaa pentu: häkki ja seulamatto

Jotkut laitteet on suunniteltu auttamaan mestaria hänen oppimispyrkimyksissään. Ne ovat kiistanalaisia, punnitse edut ja haitat ennen kuin annat periksi!

Koulutettava häkki: hyvä idea?

Puhtauspentulaatikon kannattajat ottavat vastaan ​​vastustajat. Jos käytäntö on laajalle levinnyt muun muassa Yhdysvalloissa, Ranska on varovaisempi. Konsepti: isäntä ostaa pienen häkin, jossa on juuri tarpeeksi tilaa koiralle makuulle. Poissaolonsa aikana ja yöllä isäntä kutsuu lemmikkinsä häkkiin: sinne asetetaan tyyny ja/tai kulhot, jotka osoittavat selvästi, että paikka on tarkoitettu lepoon ja/tai ruokailuun. Koska koira ei kevennä itseään siellä, missä se nukkuu tai missä se syö, sen on pakko pidätellä koko ajan, kun se on tässä suljetussa paikassa.

Argumentti puolesta:

Hyödyllinen koiranpennun pottaharjoitteluun yöllä, mikäli vangitseminen ei ole rangaistus.

Argumenttia vastaan:

Kiinnitys rinnastetaan edelleen sopimattomaan rajoitteeseen, mikä todennäköisesti aiheuttaa stressiä tai aggressiivisuutta pienessä koirassa.

pentu
Luotto: karn684/iStock

Entä oppimismatto?

Pennun puhtausmatto on samanlainen kuin sanomalehti: se muodostaa pentueen, paikan, joka on omistettu koiran virtsalle ja ulosteille.

Argumentti puolesta:

Rajoitat tarpeet rajattuun paikkaan, joka on nopeampi puhdistaa.

Argumenttia vastaan:

Liian mukava tämä lisävaruste ei rohkaise häntä odottamaan, ennen kuin hän lähtee kävelylle helpottaakseen itseään. Voit viivästyttää koulutuksen perusteiden hankkimista.

iloinen pentu
Krediitit: iStock

Matolla tai ilman, häkin kanssa tai ilman, muista seurata koiranvauvan oppimistahtia käyttämättä koskaan ahdistusta herättäviä menetelmiä. Pysyminen puhtaaksi tulemisesta on hankittava hyvissä mukavuuden ja luottamuksen olosuhteissa, muutoin vaarana on onnettomuudet rakkaan eläimesi aikuisiän ajan…

Pidät myös:

Kuinka kouluttaa koiranpentua: 10 perusvinkkiä

Kuinka kouluttaa pentua: 10 vinkkiä

Pentuni itkee öisin: 8 vinkkiä vihdoin nukahtamaan

Kotiruokien edut koirille

Tästä syystä koirat haistelevat naisten haaraa kuukautisten alkaessa