Aivastaako koirasi innoissaan? Siksi !

Alkaako koirasi aivastaa tervehtiessään sinua kotiin palattuasi? Kun otat pois hänen suosikkilelunsa? Tai kun hän tapaa muita koiria, joiden kanssa hän haluaa leikkiä? Jos näin on, älä panikoi, se on täysin normaalia käytöstä. Selitykset.

Tapa ilmaista halusi pelata

Kun jännityksen taso alkaa nousta koirassasi, hän alkaa peruuttamattomasti aivastaa. Syy on hyvin yksinkertainen: se on hänen tapansa kertoa muille eläimille tai jopa sinullehän haluaa pelata.

Kuten tiedät, koirat kommunikoivat kehonkielellään. Siksi he käyttävät monia asennot ja äänet ilmaisemaan mielialaansa. Aivastelu on siksi tapa, jolla piskisi saa ympärillään olevat ymmärtämään. että hän on onnellinen ja hänellä on hauskaa.

Mutta koirasi voi myös käyttää aivastusta hektisten pelisessioiden aikana kaverin kanssa. Tässä tapauksessa se on tapa rauhoittaa asioita, jotta toinen koira ymmärtäisi, ettei hän halua tämän muuttuvan tappeluksi. Samoin, jos koirasi alkaa aivastaa koulutustilaisuuden aikanatämä tarkoittaa, että sinun on oltava rauhallisempi ja kärsivällisempi hänen kanssaan.

Krediitit: iStock

Lisäksi innostunut aivastelu voi olla myös merkki siitä, että koirasi on huonosti sosiaalinen. Tässä tapauksessa hän alkaa aivastaa heti, kun hän näkee toisen koiran tai ihmisen, ja sitten seuraa ärsytyksen, jopa aggression eleitä.

Miten erotat näytelmäaivastuksen sairaasta aivastelusta?

Pelin ääni, tai jännitys, aivastelu on lyhyt ja toistettu useita kertoja peräkkäin. Se on enemmän kuin nuuska ja poistaa pääasiassa ilmaa. Siksi se on tavallaan ”puhdas” aivastus.

Sairauteen liittyvä aivastus on syvempää, plus intensiivinen ja vapauttaa nestettä, kuten sylkeä tai limaa. Lisäksi siihen liittyy useinmuita oireitakuten vuoto silmistä, nenä, kutisevat silmät, yskä, kuume… Jos havaitset tällaisia ​​oireita koirallasi, eläinlääkärin kuuleminen on välttämätöntä.

Pidät myös:

9 merkkiä, jotka osoittavat, että koirasi on onnellinen

Alkaako koirasi yhtäkkiä juosta hulluna? Sillä on nimi

Miksi koirat nuolevat meitä? Mikä vaikutus terveyteemme?

Miksi koirat pyörivät ympyröissä ennen kakkaamista?

Miksi koirat kallistavat päätään, kun puhumme heille?