9 vinkkiä sen hyvään ruokkimiseen

Keskikokoinen koira lasketaan vanhaksi 7-vuotiaasta alkaen, isojen koirien ikä on 5 vuotta ja pienten koirien ikä on 10 vuotta. Kun hänestä tulee vanhempi, koiran rytmi muuttuu ja sen aineenvaihdunta hidastuu. Siten eläimestä tulee vähemmän aktiivinen, mikä muuttaa sen ravitsemustarpeita. Hänen ruokavaliotaan on sitten mukautettava. Tätä varten sinun tarvitsee vain noudattaa näitä 9 vinkkiä varmistaaksesi pitkän ja kauniin elämän iäkkäälle koirallesi.

1. Lisää proteiinin laatua

Koska vanhasta koirasta tulee hauras, heidän proteiinitarpeensa kasvaa. Hänen munuaisensa toimivat kuitenkin huonommin eivätkä enää pysty hajottamaan proteiineja kunnolla. Tuodakseen hänet kaikki energia jota se tarvitsee, sen vuoksi ei ole tarpeen rikastaa tai vähentää proteiinien määrää ruoassa, vaan lisää laatua. Siksi ihanteellinen ruokavalio vanhemmille koirille koostuu:

  • Proteiinit korkealaatuiset tiivisteet: 18-20 %
  • Vähän rasvat : 10-20 %
  • Mineraalit välttämätön nivelten suojaamiseksi
  • C- ja E-vitamiinit immuunijärjestelmän vahvistamiseksi
  • kuidut ruuansulatuksen auttamiseksi

Vältä myös antamasta koirallesi leivänpaloja. Tämän ruoan korkea hiilihydraattipitoisuus lihottaa sitä, varsinkin jos se on vanhaa eikä pala enää yhtä hyvin kuin ennen.

2. Valitse erikoisruokavalio

Varmistaaksesi, että täytät kaikki vanhemman koirasi ravintotarpeet, on erittäin suositeltavaa valita a erityistä senioriruokaa. Todellakin, Ruokaa eläimille vanhukset ottavat huomioon kaikki olennaiset asiat, jotka heille tuodakseen pitää hyvässä fyysisessä kunnossa.

Ole kuitenkin varovainen, ruokavalion muutos tulee tehdä asteittain yli kymmenen päivän ajan ruoansulatushäiriöiden välttämiseksi. Tätä varten se riittää sekoittamalla uutta senioriruokaa vanhaan lisäämällä määrää vähitellen, kunnes siitä tulee koiran yksinomainen ruokavalio.

3. Valitse pieniä paloja

Ikääntyessään vanhemmat koirat eivät enää aina pysty pureskella ruokaansa asianmukaisesti. Siksi on suositeltavaa valita pieniä nappuloita tai ruoka on helppo niellä helpottamaan heidän työtään. Samoin on mahdollistakostuta niiden nappuloita haalealla vedellä.

koira syö
Krediitit: Indigo-stock / iStock

4. Stimuloi hänen ruokahaluaan

Ei ole harvinaista, että vanhemmat koirat menettävät asteittain ruokahalunsa. Itse asiassa vanhuus saa heidät menettämään maku- ja hajuaisti. Joten älä epäröi löytää vinkkejä kannustaaksesi heitä syömään. Valitse esimerkiksi kroketit, jotka sisältävät a korkea lihapitoisuus stimuloi heidän ruokahaluaan.

5. Jaetut ateriat

Vanhemman koiran pitäisi ruokitaan useammin kuin ennen, jotta se sulattaisi ruoan helpommin. Siksi on välttämätöntä antaa hänelle päivittäinen annos vähintään kaksi ateriaa (esimerkiksi aamulla ja illalla).

Huomaa, että koirallesi annetaan aina sen iän mukainen annos ilmoitettu pakkauksessa teolliset elintarvikkeet. Jos sinulla on epäilyksiä, älä epäröi kysyä neuvoa eläinlääkäriltä.

6. Älä anna hänelle herkkuja

Tämä saattaa kuulostaa hieman ankaralta, mutta on tärkeää, että vanhemmalle koiralle ei koskaan saa antaa herkkuja. Itse asiassa, koska jälkimmäinen on vähemmän aktiivinen, sillä on taipumus varastoida rasvaa helpommin ja siksi lihoamaan. Koirien liikalihavuus on kuitenkin monien syy terveysongelmiakuten diabetes, niveltulehdus tai sydänsairaus.

Jos koirasi on ylipainoinen, valitse niin sanottuja ”kevyitä” ruokia kehitetty erityisesti vanhemmille koirille.

koira syö
Laajuus: mraoraor / iStock

7. Tarjoile ruoka huoneenlämmössä

Vanhemman koiran maku ja haju eivät ole enää entisellään, hänelle on tärkeää tarjoilla ateriat huoneenlämpöisinä. Todellakin, liian kylmiä ruokia (jotka tulevat esimerkiksi jääkaapista) eivät haise. Nyt se onruoan haju joka saa koiran haluamaan sitä.

Lisäksi harkitse pidä nappula koirastasi a hermeettisesti suljettu pakkaus säilyttääkseen sen maun ja aromin.

8. Muista kosteuttaa se

The kuivumisen riski vanhemmilla koirilla on suurempi, koska niiden keho sisältää vähemmän vettä. Siksi on tärkeää varmistaa, että hänen karvapallollaan on pysyvä pääsy a kulhoon raikasta vettä ja puhdas. Märkäruoka tai vesilähde voi olla lisäkeinoja rohkaise koiraasi pysymään nesteytettynä.

9. Mukauta kulhosi

Iän myötä, nivelongelmat tunnetaan koirissa. Erityisesti suurilla koirilla voi olla vaikeuksia kumartua vesi- ja ruokakulhoillaan, jos ne on asetettu maahan. Älä epäröi, jotta he voivat syödä kunnolla, mukavassa asennossa nostaa kulhonsa ja aseta ne pään korkeudelle.

Piditkö tästä artikkelista? Pidät myös:

15 parasta harmaata koirarotua

Koirani on pakkomielle leluistaan: mitä minun pitäisi tehdä?