Jos koirasi on todellinen ahmatti, joka nielee kulhonsa sisällön ennätysajassa, älä panikoi! On vinkkejä, jotka kannustavat piskiäsi syömään hitaammin ja siten parantamaan ruoansulatusta.
Miksi koirani heittelee ruokaansa?
Syitä on monia. Se voi olla a vaisto luonne joka pakottaa hänet nielemään krokettinsa valon nopeudella. Todellakin, luonnossa koirat asuivat laumassa ja hallitsevan piti kiirehtiä syömään hallitsevan jättämiä jäämiä. Sillä, joka söi nopeimmin, oli parhaat mahdollisuudet saada tarpeeksi syötävää.
Koirasi voi myös olla nappula, sellaisenaan pentueesta, jossa oli paljon pentuja ja että hänen täytyi rynnätä varhaisesta iästä lähtien saadakseen päivittäisen rintamaitoannoksensa. Tai niin se on ollut aliravittu varhaislapsuudessaan ja on siitä lähtien pelännyt, että hänen ruokansa viedään häneltä ennen kuin hän on syönyt loppuun.
Mitä seurauksia sillä on hänen terveydelleen?
Liian nopea syöminen voi aiheuttaa terveysongelmia koirallesi. Se ei voi olla pelkästään alainen ruoansulatusongelmia aterian aikana niellyn suuren ilmamäärän takia, mutta lisäksi se ei edistä hänen suuhygieniaansa. Voimassa, koiran täytyy ehdottomasti pureskella ruokansa vähentää hammaskiven esiintymistä hampaissa, mutta myös edistää ruoansulatusta.

Vakavin seuraus tästä halusta niellä kaikki, mitä hänelle annetaan, voi olla, että nelijalkaisella ystävälläsi on vatsavaivoja. A vatsan kierre kenties tappava koiralle, jos jälkimmäistä ei tuoda nopeasti eläinlääkäriin.
Vinkkimme koirallesi syömään hitaammin
1. Anti-ahmatti kulho
Mietitkö, mikä anti-ahmatti kulho voisi olla? Tämä on ratkaisu koirallesi syömään hitaammin. Se näyttää lambda-kulholta, paitsi että se on keskellä pehmeät silikonipiikit. Tavoitteena on, että koira säätelee itseään ateriansa aikana.
Taloudellisempi, mutta myös todistettu menetelmä on yksinkertaisesti aseta pallo tai petankkipallo koirasi tavalliseen kulhoon hidastaaksesi sitä. Huomaat, että koirasi syö jopa 10 kertaa normaalia hitaammin.
Toinen temppu, joka on erityisen tehokas suurille koirille, on nosta kulhoja hiuspallostasi niin, että nielty ilman määrä on vähemmän tärkeä ja sen nieleminen hitaampaa.
2. Rauhallinen paikka
Jos koiralla on jatkuvasti pelkäävät, että heidän ruokansa varastetaan, ateriasta tulee stressaava hetki, joka tulee saada valmiiksi mahdollisimman pian. Siksi on tärkeää ruokkia koirasi rauhallisessa paikassa talossa. Vältä kiireisiä paikkojae tai meluisat huoneet. Koirasi täytyy tuntea olonsa turvalliseksi voidakseen nauttia ateriastaan. Ja erityisesti, älä oleskele samassa huoneessa hänen kanssaan, kun hän syö!
Jos olet useiden koirien ylpeä omistaja ja ruokit niitä samaan aikaan, muista asentaa ne eri huoneisiin. Siten he eivät syö ateriaansa peläten, että heidän ystävänsä tulee käyttämään heidän kulhoaan, kun hänen kulhonsa on valmis.
3. Säännölliset ja jaetut aikataulut
perustaa a rutiini aterioista kertovat koirallesi tarkalleen, milloin hän voi syödä. Hän on siten vähemmän stressaantunut siitä, että hän ei tiedä, milloin hän voi taas syödä, eikä hän enää tunne tarvetta syödä ateriaansa. Jos sinulla ei ole kiinteitä aikatauluja, niitä on nappuloiden annostelijat ohjelmoitavissa etukäteen.
Normaalien aukioloaikojen lisäksi voit jakaa päiväannokset koirastasi. Sen sijaan, että ruokit häntä kerran illalla, ruoki häntä 3 kertaa (aamulla, päivällä ja illalla).
4. Mukautettu ruokavalio
Ehkä jos koirasi syö ateriansa, se johtuu yksinkertaisesti siitä, että hänellä on nälkä! monet mestarit ei anna tarpeeksi ruokaa koiralleen eivätkä ymmärrä sitä. Tarkista siis krokettipusseihin ja muihin pusseihin kiinnitetyt etiketit ja hanki itsellesi mittakuppi (ne ovat yleensä ilmaisia lemmikkikaupoissa ja eläinlääkäreillä pyynnöstä).
Varmista myös, että koirallesi päivittäin antamasi ruoka on hyvälaatuista ja sopivat ikään ja kokoon.
5. Nappuloita säätelevät lelut
Viime vuosina on kehitetty muita tapoja jakaa koirille ruokaa. Näissä uutuuksissa on myös leikkisä puoli, koska ne mahdollistavat koiran ruokkia leikin ja harjoittelun aikana. Se on myös loistava tapa taistella eroahdistusta vastaan. Koira voi todellakin pitää itsestään huolta pitkään.
Tunnetuimpia esimerkkejä ovat nappula, interaktiivinen palapeli tai Pipolino. Aseta ruoka-annos näiden lelujen sisään ja anna ne koirallesi. Jälkimmäisen pitäisi ymmärtää itse mekanismin jos hän haluaa syödä. Esimerkiksi Pipolinoa varten hänen on rullattava sitä, kunnes yhdestä reiästä tulee nappulaa. Taitava, eikö?