5 suosituinta tekniikkaa

Olet juuri adoptoinut koiran, mutta et tiedä minkä koulutustavan valitset sen kouluttamiseksi? Auttaaksemme sinua tekemään valinnan, olemme listanneet tärkeimmät koulutustekniikat sekä niiden edut ja haitat. Koiranomistajana sinun velvollisuutesi on huolehtia siitä, että lemmikkisi käyttäytyy hyvin, niin oman kuin muidenkin turvallisuuden vuoksi!

Huomaa, että on erittäin suositeltavaa aloittaa koiranpennun kouluttaminen heti, kun se saapuu kotiisi, eli 2 kuukauden iästä alkaen.

1. Klassinen kouluratsastus

Tämä koulutusmenetelmä on yleisin. Se koostuu käytöstä materiaalia (kaulus, valjaat, talutushihna, kaulanauha) koiran kouluttamiseen. Esimerkiksi jos haluat opeta koirasi kävelemään hihnassa ilman ammunta, voit impulssi a lievää tärinää hihnassa tuodakseen hänet takaisin luoksesi. Kaikki sanoen ”jalassa”.

Jos hän tottelee, sinä palkitset sen sitten leikkisällä äänen intonaatiolla, hyväilyllä tai herkulla. Jos hän ei tottele, sinun on pakko nosta ääntäsi nuhtelemaan häntä. Ole varovainen, kyse ei ole millään tavalla hänen rankaisemisesta väkisin. Sitä kutsutaan hyväksikäytöksi ja siitä rangaistaan ​​lain mukaan.

Omaisuus: klassinen kouluratsastustekniikka on jo osoittanut itsensä, erityisesti palkitsemisjärjestelmänsä ansiosta. Kun sitä harjoitetaan säännöllisesti (esimerkiksi 15 minuuttia päivässä), tämä menetelmä antaa koiralle mahdollisuuden omaksua käskyt nopeasti.

Epämukavuudet: Jotkut sanovat, että tämä menetelmä on vanhentunut, etenkin koska se perustuu nuhtelemiseen ja fyysisiin rajoituksiin, jotka aiheuttavat koirassa epämiellyttäviä tuntemuksia.

2. Positiivinen vahvistusmenetelmä

Positiivinen vahvistusmenetelmä on täysin palkkiopohjainen. Itse asiassa tämä menetelmä suosittelee, ettet koskaan rankaise koiraasi. Jos siis pyydät koiraasi istumaan ja hän tottelee sinua, hänellä on oikeus a palkinto, josta hän erityisesti pitää. Se voi olla hyväilyä, mutta myös leluja ja herkkuja josta löydät eläinlääkintä- ja lemmikkieläinten verkkoapteekki Medpets. Toisaalta, jos hän ei tottele sinua, hänellä ei ole oikeutta mihinkään.

Siten koira ymmärtää hyvin nopeasti ja erityisen hellästi että tottelevaisuus on paras valinta, jos hän haluaa tulla palkituksi. Tällä menetelmällä hyvä käytös palkitaan ja huono tai ei-toivottu käytös yksinkertaisesti jätetään huomiotta.

Omaisuus: tämä kasvatusmenetelmä ei pakota koiraa ja siksi osoittautuu hänelle luonnollisemmaksi, vähemmän stressaavaksi.

Epämukavuudet: tämä menetelmä ei sovi kaikille koirille. Se ei esimerkiksi sovellu ei-ahneille ja hallitseville esim. Koska he eivät koskaan tiedä, milloin heidän käytöksensä on huonoa, he voivat nopeasti saada yliotteen isäntänsä yli. Lisäksi se voi johtaa huonon käytöksen pahenemiseen, koska huonon käytöksen huomiotta jättäminen voi vahvistaa sitä. Jos koirasi esimerkiksi jahtaa oravaa ja jätät hänet huomiotta etkä anna hänen ymmärtää, että tämä käyttäytyminen on väärin, tämä on tapa palkita hänet: oravien jahtaaminen huvittaa häntä ja hän tuntee olevansa oikeutettu siihen. Sitten se varmasti toistaa tämän käytöksen tulevaisuudessa. Huono käytös vahvistui siksi tahattomasti.

3. Le clicker koulutus

Perustuu ehdolla, napsautusharjoitusmenetelmä on erityisen suosittu. Se koostuu yhdistä koiran päässä napsautuksen ääni palkkioon. Voit tehdä tämän merkitsemällä hetken, jolloin koirasi käyttäytyy asianmukaisesti. Jos esimerkiksi pyydät häntä makuulle ja hän tottelee, napsautat ja palkitset hänet välittömästi herkulla. Ainoa vaikeus piilee tosiasiassa napsauta oikeaan aikaan.

koiran napsautuksen koulutus
Krediitit: iStock

Omaisuus: koira on tarkkaavainen koulutukseen ja tietää, että saadakseen palkinnon sen on omaksuttava oikea käyttäytyminen. Kommunikointi koiran ja isäntänsä välillä on parempaa, eikä valtataistelua ole.

Epämukavuudet: koira ei tottele ääntä, vaan napsautusta. Tämä voi olla ongelmallista jokapäiväisessä elämässä, koska sinun on silloin oltava aina mukanasi napsautuslaite.

4. Visuaalinen koulutus

Tätä koulutusmenetelmää kutsutaan myös johtajuutta, koostuu itsensä asettamisesta lauman johtajaksi, jotta koiraan voidaan vaikuttaa. Isäntä ilmentää auktoriteettia, esimerkkiä, jota koira haluaa seurata. Siten eläin jäljittelee kaikkea isäntänsä käyttäytymistä ja oppii näin tottelemaan. Esimerkiksi varten opeta koirasi makaamaan, sinun on osoitettava etusormella alas ja laskettava kätesi. Voit myös käyttää syöttiä, eli laittaa käteesi herkkua, jonka asetat maan tasolle kannusta koiraasi asettumaan makuulle luonnollisesti.

Saat lemmikkisi ymmärtämään, että hän on omaksunut oikean käytöksen ja että olet tyytyväinen häneen, voit esimerkiksi nostaa peukkuasi.

Omaisuus: Tämän tekniikan harjoittamiseen ei tarvita rekvisiitta, ei edes ääntäsi. Vain ele ratkaisee. Siksi sitä suositellaan erityisesti kuuroille tai kuulovammaisille koirille.

Epämukavuudet: Tämä menetelmä vaatii paljon kärsivällisyyttä, koska ilman tavanomaisia ​​äänen intonaatioita kestää jonkin aikaa ennen kuin tuloksia saadaan. Lisäksi ei ole kovin mielenkiintoista, jos koirasi kuulee, koska hänen kanssaan puhuminen on hyvä tapa vahvistaa sidettä.

5. Sieppausmenetelmä

Jos haluat opettaa koirallesi peruskomennot hänen edes tajuamatta sitä, voit kouluttaa hänet tällä menetelmällä. Tämä koulutustekniikka koostuu palkitse eläin, kun se omaksuu spontaanisti hyvän käytöksen.

Esimerkiksi istut hiljaa sohvallasi, kun näet koirasi makaavan yksin. Sano hänelle välittömästi ”alas” ja anna hänelle herkku. Useamman kerran jälkeen hän on omaksunut järjestyksen edes tietämättä sitä.

Omaisuus: oppiminen tapahtuu ilman kipua, ilman stressiä, ilman rajoituksia.

Epämukavuudet: Tämä menetelmä edellyttää nopeaa reagointia ja herkkujen pitämistä mukanasi koko ajan.

Pidät myös:

9 asiaa, joita sinun ei pitäisi koskaan tehdä koirallesi

5 vinkkiä, joilla voit estää koiraasi nousemasta sohvalle

Kuinka rankaista koiraasi: oikeat eleet ja eleet, joita ehdottomasti vältetään

Miksi koirani nukkuu aina kanssani?

milloin aloittaa ruokinta uudelleen?