5 koirarotua, jotka eivät siedä hyvin lämpöä

Kuten mekin, koiramme eivät siedä lämpöä joskus kovin hyvin. Kesällä, kun lämpötilat nousevat liian korkeiksi, liian intensiivisen toiminnan aikana tai jos koirasi on pitkään alttiina auringolle, lämpöhalvaus voi tapahtua hyvin nopeasti… Ja se voi olla kohtalokasta lemmikillesi! Sinun pitäisi tietää, että kaikki koirat eivät siedä lämpöä huonosti. Jotkut rodut ovat alttiimpia lämpöhalvaukselle kuin toiset, ja esittelemme sinulle viisi niistä tänään.

Alaskan malamuutti

chien malamute d'Alaska
Tekijät: clayton-caldwell / Unsplash

Alaskanmalamuutti on koira, jolla on erittäin paksu turkki. Jälkimmäinen on siksi ihanteellinen pitämään sen lämpimänä talvella. Kuitenkin juuri kesällä hänen hiuksensa muuttuvat ongelmallisiksi, koska hän on vaarassa saada lämpöhalvauksen. Laumakoira, hänellä on suuri ponnistuksen tarve ja lisäksi alaskanmalamuutti ei tue yksinäisyyttä. Lämpimällä säällä valitse retki aikaisin aamulla tai illalla, kun lämpötila on siedettävämpi. Voit lievittää sitä harjaamalla sitä säännöllisesti poistaaksesi ylimääräiset karvat.

Le Carlin

mopsi koira
Tekijät: lucas-santos / Unsplash

Mopsi on melko hauras pieni koira, varsinkin hengitystasolla. Todellakin, se on rotu, joka kuuluu brakykefaaliseen, toisin sanoen sillä on litistynyt kuono. Tämä ominaisuus tekee siitä herkemmän korkealle kuumuudelle, koska se on vaikeampi tuulettaa. Siksi se on pidettävä lämpimänä talvella, mutta myös varjossa runsaalla vedellä kesällä. Jos olet urheilullinen, tämä ei ole ihanteellinen rotu, mutta jos otat sen mukaasi toimintaasi, pidä hyvää huolta sen hengityksestä.

Newfoundland

muotokuva newfoundlandin koirasta
Laatit: michal-rojek / iStock

Newfoundland ei myöskään ole kuumalle säälle tehty koira. Tämä johtuu erityisesti sen kaksoispeitteestä, joka tekee siitä muita rotuja herkemmän lämpöhalvaukselle. Varmista siis kesällä, että se voi aina hyötyä varjoisesta paikasta. Yli 25 astetta pitkiä kävelylenkkejä ei suositella. Joten valitse useita lyhyitä kävelyretkiä päivän aikana tai ota se ulos aamulla ja illalla, kun lämpötilat ovat kylmempiä.

Ranskan bulldoggi

ranskanbulldoggi koira hihnassa
Tekijät: geo-chierchia / Unsplash

Aivan kuten aiemmin artikkelissa lainattu mopsi, ranskanbulldoggi on yksi koirista brakykefaalisesta rodusta. Jälkimmäinen sietää siksi lämpöä erityisen huonosti. Lisäksi sinun tulee tietää, että litteänaamaiset koirat voivat saada lämpöhalvauksen, vaikka lämpötila ei ole kovin korkea. Liian paljon vaivaa tai liikaa stressiä voi nopeasti saada hänet vaikeuksiin…

Shih Tzu

pieni Shih tzu pentu
Tekijät: silvana-carlos / Unsplash

Shih Tzu on koirarotu, jolla on melko tiheä ja sileä turkki. Tämän paksun hiuksen takia se ei siedä lämpöä kovin hyvin. Lisäksi sen murskattu kuono-osa ei helpota mitään, koska se estää oikean hengitysilman. Kuumalla säällä koirallasi voi siksi olla hengitysvaikeuksia.

Nimittäin lämpöhalvauksen oireet ovat liiallinen huohotus ja voimakas syljeneritys. Lemmikkisi kävely voi olla hidas ja se etsii viileää paikkaa. Jos sinulla on lämpömittari, koiran normaali ruumiinlämpö on 38-39°C, yli 40,5°C:lla koiralla on hypertermia.

Miksi koirani nuolee usein tassujaan?

miksi he pitävät päänsä ulos auton ikkunasta?