5 asiaa, jotka sinun tulee tietää tästä itsenäisestä koirasta

Vaikka karjalankarhukoira on meille vähemmän tuttu kuin muut rodut, se on erittäin suosittu Suomessa, josta se on syntynyt. Pääasiassa hirven ja karhun metsästykseen koulutettu eläin on nykyään eläin, joka on otettu käyttöön muiden ominaisuuksiensa vuoksi. Mutta varo hänen luonnettaan! Lähennä tätä pohjoisesta meille tulevaa eläintä.

1. Hän syntyi Suomessa

Karjalan karhukoira on todellakin kotoisin Pohjoinen Eurooppa jossa suomalaiset ja venäläiset talonpojat alkoivat kasvattaa häntä. Häntä arvostettiin suuresti hänen puolestaan kestävyys ja hänen ominaisuuksiaan metsästäjinä.

Ensimmäiset maatilat syntyvät vuonna 1930-luvullaja rodusta on vähitellen tulossa suosittu siinä määrin, että se on yksi 10 suosituinta Suomesta.

2. Metsästykseen leikattu koira

Tämän toiminnon suorittaminen on todellakin ollut niin suosittua. Talonpojat tarvitsivat vahvan koiran puolustaa karjaansa ja lähteä metsästämään.

Eikä kyse ollut pienestä saalista, sillä karjalankarhukoira oli erikoistunut siihen hirven metsästys tai jopa karhu – ominaisuus, josta se saa nimensä. Itse asiassa se on rotu, joka on kehitetty tätä erityistä tarkoitusta varten, mikä selittää sen luonteen.

3. Itsenäisyys ensin

Se on todellakin sana, joka kuvaa parhaiten näitä koiria. Tämä selittää, miksi he osoittavat toisinaan vahvaa luonnetta… He osaavat kuitenkin olla tehokkaita tehdä yhteistyötä ihmisten kanssa.

Lisäksi heidän uskollisuus virheetön ja niiden puoli suojaava myös tehdä heidät onnelliseksi perheympäristössä. On kuitenkin tarpeen osata näyttää kärsivällisyyttä koulutuksensa aikana.

karjalan karhukoira
Tekijät: Fraczek.marcin/Wikimedia Commons

4. Se viihtyy laajoissa avoimissa tiloissa

Sen historian perusteella ei ole vaikeaa ymmärtää, miksi tällä eläimellä on tarvitsee paljon liikuntaa – ja kulman pidentämällä höyryn poistamiseksi.

Jos haluat adoptoida karjalankarhukoiran, on parempi hankkia a jardintai ottaa se säännöllisesti ulos, jotta se voidaan käyttää!

5. Hän työskentelee suojellakseen karhuja

Sitä ei todellakaan käytetä vain metsästykseen. Viime vuosina karjalan karhukoiria on jopa koulutettu jäljittää ja karkottaa karhuja tietyistä venäläisistä kylistä. Tavoitteena on siis suojella sekä asukkaat että karhut…

Koirilla on tehtävänsä ajaa karhuja ohjata ne metsiin, kuten lammaskoirat tekevät karjan kanssa. Hieno esimerkki siitä ihmisten ja koirien yhteistyöstä !

Voivatko koirat havaita raskaana olevien naisten raskauden?

5 vinkkiä sen hyvään ravintoon!