3 vinkkiä sen hyvään ruokkimiseen

Syöpä on nykyään yksi yleisimmistä koirien kuolinsyistä. Tämän kauhean taudin hoitamiseksi on olemassa monia hoitoja, joista tunnetuin on kemoterapia. Mutta ruoka, vaikka se yksinään ei anna eläimen toipua, on myös ratkaisu syöpää vastaan. Tässä on suositeltavat ja ehdottomasti vältettävät ruoat!

Hyvä tietää : Syöpää sairastavat koirat voivat kärsiä pahoinvoinnista, joka johtaa korjaamattomasti ruokahaluttomuuteen. Kannustaaksesi heitä syömään, noudata neuvojamme omassa artikkelissamme.

1. Rajoita hiilihydraatteja

Hiilihydraatit ovat osa monien ihmisten elintarvikkeiden koostumusta: pizzat, perunat, leipä, banaanit, maissi… Mutta niitä löytyy myös koiranruoasta ja erityisesti nappuloista.

Mutta niin käy ilmi syöpäsolut ruokkivat hiilihydraatteja kasvaakseen. Siksi, jos koirallasi on syöpä, siirtyminen vähähiilihydraattiseen ruokavalioon on välttämätöntä. Krokettipakkauksessa esim. hiilihydraattien osuus ruoasta ei saa olla yli 25 %.

2. Lisää rasvoja ja proteiineja

Syöpää sairastavan koiran ruokavalion tulee sisältää runsaasti proteiinia ja rasvaa. Tavoitteena on todellakin antaa eläimelle mahdollisuus ylläpitää lihasmassaa samalla kun saa kaikki tarvitsemansa ravintoaineet. Ja hyvästä syystä syöpä voi aiheuttaa lihasten menetystä, joka johtaa painon laskuun ja yleiseen heikkouteen. Kulta, mitä heikompi koira, sitä vähemmän sillä on voimaa taistella syöpää vastaan.

koiran ruoka
Laatit: Chalabala/iStock

Proteiinin tulee olla vain eläinperäistä, mikä tarkoittaa, että lihan ja kalan tulisi muodostaa suurin osa koirasi ruokavaliosta. Hänelle on kuitenkin mahdollista antaa lisäksi vihanneksia ja hedelmiä. Erityisesti pinaatti, parsakaali, kukkakaali, nauriit, kurkut tai mansikat, jotka kaikki tunnetaan syövänvastaisista ominaisuuksistaan.

Sen huomioimiseksi vihannekset tulee aina kypsentää jotta ne ovat paremmin sulavia koirallesi. Proteiinien tulee olla hyvälaatuisia ja mahdollisimman vähän prosessoituja. Heidän tulee edustaa 30-45 % ruoasta nappulapaketissa. Rasvojen, toisaalta, on oltava 25-40 %.

Lisäksi on parempi välttää syöpää sairastavalle koiralle antamasta raakaa lihaa, sillä sen immuunijärjestelmä ei ole tarpeeksi vahva puolustautumaan mahdolliselta bakteeri-infektiolta.

3. Lisää öljyä

Auttaaksesi koiraasi, älä epäröi lisätä teelusikallista kalaöljyä sen ruokaan joka päivä. Syy ? Tämä muodostaa a erinomainen omega-3-saanti.

Näitä rasvahappoja on kuitenkin monia terveyshyödyt. Heidän anti-inflammatorisia ominaisuuksiaErityisesti ovat välttämättömiä solujen uusiutumisen kannalta. Mutta ne osallistuvat myös kasvainten estämiseen ja immuunijärjestelmän vahvistamiseen.

Piditkö tästä artikkelista? Pidät myös:

8 ihanteellista koirarotua kissan ystäville

Koirani ei pidä lapsista: kuinka korjata se?