20 parasta kiharakarvaista koiranrotua

Alun perin koiria, joilla oli kihara tai pörröinen turkki, käytettiin vesiaktiviteetteihin. Todellakin, niiden tiukat kiharat suosivat hiusten hyvää eristystä. Nyt näitä koiria arvostetaan edelleen turkistaan, mutta pikemminkin sen ainutlaatuisuudesta. Puhumattakaan siitä, että kiharakarvaisilla koirilla on maine halvemmalla menettää hiuksiaan ja siksi olla hypoallergeeneja. Tässä pieni valikoima kauneimpia aaltoilevakarvaisia ​​koiria!

1. Villakoira

The Villakoira on välttämätön koira, joko helposti tunnistettavan ruumiinrakenteensa vuoksi poikkeuksellinen älykkyys. Täysin isännälleen omistautunut koira on myös todellinen rakkauden pallo.

villakoira koira
Tekijät: Michele Jackson / iStock

2. Bichon Frise

Bichon Frise on pieni valkoinen koira aina hyvällä tuulella ja joka rakastaa lapsia. Sen tottelevainen luonne tekee siitä myös tottelevaisuuden ässän.

bichon frise koira
Tekijät: MilanEXPO / iStock

3. Pumppu

Pumi on koira täynnä energiaa. Se on hyvin yksinkertaista, hänen on ponnisteltava intensiivisesti päivittäin, muuten hän on onneton. Jotkut jopa sanoisivat, että hän on väsymätön…

pumi koira
Tekijät: Rita Fodorne Mate / iStock

4. Portugalin vesikoira

Portugalin vesikoiraa on käytetty pitkään kalastusavustaja. Tästä lähtien tätä tasapainoista, uskollista, rohkeaa ja seurallista koiraa arvostetaan suuresti elämänkumppanina. Mutta hän säilytti syvän rakkauden veteen.

portugalilainen vesikoira
Laajuus: suefeldberg / iStock

5. Kiharakarvainennoutaja

Ulkokoira, kiharakarvainennoutaja ei ole tehty kerrostaloasumiseen. Toisaalta hän sopeutuu erittäin hyvin perhe-elämään, vaikka omaansa itsenäisempi temperamentti kuin muut Retriever-tyyppiset koirat voivat yllättää.

kiharakarvainen noutajakoira
Krediitit: onetouchspark / iStock

6. L’Airedalen terrieri

Airedalenterrieri on suurin terrieriroduista. Tämä dynaaminen koira on luonteeltaan vankka, ja se on suunniteltu metsästykseen, mutta se on myös erittäin hyvä seurakoira. Aina hän ei kuitenkaan tule toimeen muiden koirien kanssa.

airedale terrieri koira
Krediitit: oleghz / iStock

7. Le Bedlingtoninterrieri

Bedlingtoninterrierillä on erityispiirre, joka on vähintäänkin omaperäinen: hän näyttää karitsalta. Sillä ei kuitenkaan ole luonnetta. Hän on todellakin vahva luonne, joka joskus pakottaa hänet holtittomaan, mutta hän osaa myös olla lempeä ja rauhallinen tarvittaessa.

Chien bedlingtoninterrieri
Tekijät: Okorokova Natalya / iStock

8. Le Barbet

Barbetilla on elämässä kaksi intohimoa: vesi ja sen isäntä. Mutta hän on myös seurallinen, iloinen, älykäs, hellä… Lyhyesti sanottuna tällä koiralla on todella kaikkea mitä miellyttää.

barbet koira
Tekijät: Fotoeventis / iStock

9. Le Kerry -siniterrieri

Kerry blue terrieri on a monipuolinen koira. Hän on samalla lahjakas metsästykseen, juoksemiseen, vartiointiin, turvallisuuteen… Se on hyvin yksinkertaista, hän osaa tehdä melkein mitä tahansa. Luonteeltaan mukava ja lempeä, hän voi kuitenkin olla itsepäinen ja kiihkeä, minkä vuoksi on tärkeää juurruttaa hänelle hyvä koulutus jo varhaisesta iästä lähtien.

chien kerry blue terrieri
Tekijät: Hilarmont / Wikimedia Commons

10. Le Komondor

Pehmeästä ulkonäöstään huolimatta komondoria ei suositella ensimmäiseksi koiraksi. Itse asiassa tämä koira säilyy erinomaisesti ja siksi hänellä on taipumus olla varovainen vieraita kohtaan ja olla päivittäin ylivalpas. Toisaalta hänellä on vahva suojaava vaisto perhettään kohtaan.

chien komondor
Krediitit: sssss1gmel / iStock

11. Puli

Pulilla on olemisen erikoisuus karvaisin kaikista koirista. Sen tunnistaa helposti ”rastatoista”, jotka se urheilee turkkissaan. Luonteeltaan hän on tunnettu pettymättömästä uskollisuudestaan ​​ja leikkisästä luonteestaan.

puli koira
Krediitit: sssss1gmel / iStock

12. Irlannin vesispanieli

Irlannin vesispanieli on ensisijaisesti a metsästyskoira erityisen kestävä, mutta hän osaa myös olla erinomainen elämänkumppani. Älykäs, leikkisä ja hyvin kiintynyt isäntäänsä, hän voi sopeutua täydellisesti perhe-elämään.

13. Ja Labradoodle

alkaen a labradorinnoutajan ja villakoiran risteytys, Labradoodle houkuttelee yhä enemmän ihmisiä ympäri maailmaa. Ja hyvästä syystä tämä koira yhdistää villakoiran älykkyyden ja hyvän huumorin labradorin energiaan ja sosiaalisuuteen.

labradoodle koira
Tekijät: LSOphoto / iStock

14. Pont-Audemer-spanieli

Chien maalaismainen, Pont-Audemer-spanieli osaa olla lempeä, tarkkaavainen, tottelevainen, rohkea ja energinen. Luonteeltaan nöyrä, se on suhteellisen helppo kouluttaa.

15. Le Cockapoo

Cockapoo on hienovarainen sekoita villakoiran ja cockerspanielin välillä. Tämä koira on erityisen rakastettava hellävaraisen luonteensa, jopa liimapatjan ja pienen klovnipuolensa vuoksi.

chien cockapoo
Tekijät: Ray Larabie/Fickr

16. Bergamon paimen

Bergamo Shepherd on erinomainen karjan ajamisessa ja paimentamisessa. Mutta hän on myös poikkeuksellinen perhekoira, erityisesti hänen ansiostaan täydellinen aggressiivisuuden puute ja hänen vertaansa vailla oleva kärsivällisyys.

bergamopaimenkoira
Laatit: michelangeloop / iStock

17. Bouvier des Flandres

Perimmäinen vahtikoira, Bouvier des Flandres, on valmis tekemään mitä tahansa suojellakseen perhettään. Todellinen lastenhoitaja lapsille, mutta hänellä on vaikeuksia tulla toimeen ikätovereidensa kanssa.

Bouvier des Flandres -koira
Krediitit: volofin / iStock

18. Lankakarvainen kettuterrieri

Kettuterrierillä on a vahva luonne joka toisinaan pakottaa hänet olemaan hallitseva sukulaistensa ja ympärillään olevien kanssa. Hänet tunnetaan kuitenkin myös rohkeudestaan, älykkyydestään ja erittäin selkeästä pelimaustaan.

karvakarvainen kettuterrieri koira
Tekijät: SerhiiBobyk / iStock

19. Ja Bichon bolognese

Ystävällinen, lempeä, rauhallinen, iloinen, seurallinen, hellä, Bichon Bolognese on vain ominaisuuksia. Hän on syvästi kiintynyt herraansa, mutta hänen on vaikea sietää yksinäisyyttä.

bologneselainen koira
Krediitit: sssss1gmel / iStock

20. Irlanninpehmeäkarvainen terrieri

Chien todella aktiivinen, Irlanninterrieri tarvitsee ennen kaikkea päivittäistä fyysistä toimintaa. Hän on erinomaista monilla aloilla, mukaan lukien metsästys ja agility. Innokas oppimaan, hän pystyy omaksumaan uusia taitoja hetkessä!

pehmeäkarvainen irlantilainen terrieri
Laatit: bohemama / iStock

Piditkö tästä artikkelista? Pidät myös:

Koiran hännän liikkeet: löydä niiden merkitys!

pitääkö minun todella antaa hänelle riisiä?