15 virhettä, jotka ehdottomasti vältettävä!

Olet ruokkinut koiraasi joka päivä vuosia ja luulet voivasi hyvin. Todellisuudessa teet erittäin todennäköisesti virheitä! Itse asiassa suurin osa koiranomistajista käyttäytyy huonosti edes huomaamatta sitä. Valitettavasti tämä voi vahingoittaa koirasi terveyttä pitkällä aikavälillä. Tämän korjaamiseksi tässä on 15 yleisintä koiranruokavirhettä.

1. Älä sisällytä herkkuja päivittäiseen annokseesi

Kun sinä palkinto koirasi kanssa herkkuja, on ehdottoman välttämätöntä ottaa ne huomioon hänen päivittäinen ruoka-annos. Muuten koirastasi voi tulla ylipainoinen.

2. Syötä hänelle vain lihaa

Koira ei ole vain lihansyöjä, se on myös kaikkiruokainen, aivan kuten me. Joten hänen täytyy syödä liha, joka on tietysti sen ruokavalion perusta, mutta ei vain. Itse asiassa hänen täytyy myös syödä joka päivä vihanneksetvitamiinien, kivennäisaineiden ja kuidun lähteitä, hiilihydraattejaenergialähteet jakasviöljyomega 3:n ja omega 6:n puutteen välttämiseksi.

3. Ruoan huono säilytys

Koirat voivat myös sairastua ruoasta, jolla on hapettunut kosketuksissa ilman kanssa. Siksi on tärkeää, että koiran nappula säilytetään aina hyvin, samoin kuin muu ruoka, puhtaissa pusseissa tai astioissa. hermeettisesti suljettu.

kroketit
Krediitit: iStock

4. Jätä ruokasi ulos

Jos sen jälkeen 3 tuntia, koirasi ei ole syönyt ateriaansa, se on todennäköinen merkki, että hän ei koske siihen. Monet tekevät sen virheen jättäessään lemmikkinsä ruokaa kulhoon useiksi tunteiksi tai jopa sen aikana nuit.

Todellisuudessa se voi olla vaarallinen koiralle siitä lähtien ötökät tai muut pienet eläimet voivat tulla kiinnostumaan sen ruoasta, mutta myös siksi ruoka menee huonosti kun se jätetään alttiiksi liian pitkäksi aikaa. Siksi ateria on parempi heittää roskakoriin tai säilyttää jääkaapissa.

5. Muuta ruokavaliotasi joka päivä

Koirasi on eläin ruoansulatus hauras. Tästä syystä on suositeltavaa tehdä nappuloita vaihdettaessa siirtyminen vähintään 10 päivän aikana. Kun lisäät uusia kroketteja (tai uutta ruokaa) asteittain koirasi tavanomaiseen ruokaan, hän pystyy omaksumaan ne paremmin.

Muuten se voi aiheuttaa ruoansulatushäiriöt enemmän tai vähemmän väkivaltainen (oksentelu, ripuli). Olet siis ymmärtänyt, että se on ehdottoman välttämätöntä välttää ruokavalion muuttamista koirastasi joka päivä tai jopa joka kuukausi, koska vie aikaa, ennen kuin hänen kehonsa tottuu siihen.

6. Älä pese kulhojasi

Olipa se hänen ruokakulho sinä sitten kulhoon vettäne on pestävä joka päivä. Haluaisitko syödä lautasellasi edellisenä päivänä? Jos et pese koirasi kulhoja säännöllisesti, bakteerit voi kehittyä siellä. Silloin koirasi voi sairastua…

Koiran ruokakulho
Krediitit: iStock

7. Älä katso viimeistä käyttöpäivää

Kyllä, nappuloilla ja koiranruoalla on myös viimeinen käyttöpäivä! Hän on aina kirjoitettu pakkauksen yhteen kulmaan ja on parempi kunnioittaa sitä, muuten koirasi voi olla nopeasti kipeänä.

8. Anna hänelle pöytäpalat

Vaikka koirasi saattaa olla hyvin vakuuttava saadakseen sinut nuolemaan lautasen päätä tai ruokaa, jota et enää halua, muista, että tämä on erittäin haitallista hänelle.

Sen lisäksi, että tämä pakottaa hänet adoptoimaan a huono käytös kun olet pöydässä, ihmisille tarkoitettu ruoka on suurimmaksi osaksi haitallista koiralle. Tämä pätee erityisesti kananluihin tai makeisiin ruokiin. Näin ollen koirasi voi kehittyä, jos hän syö pöytäjäämiä liian usein terveysongelmia.

9. Älä suunnittele ateriasi tiettyihin aikoihin

Koira on eläin, joka pitää pienistä tavoistaan. The rutiini rauhoittaa häntä ja kehystää häntä. Siksi on erittäin suositeltavaa ruokkia koiraasi tiettyyn aikaan joka päivä ja vaihda näitä aikoja mahdollisimman harvoin.

koira syö ruokakulhoa
Krediitit: iStock

Lisäksi harkitse jaetut ateriat ruuansulatuksen auttamiseksi. Joten sen sijaan, että ruokit sitä kerran päivässä, valitse kaksi tai kolme ateriaa päivän aikana (esimerkiksi aamulla, päivällä ja illalla).

10. Anna hänelle raakaa lihaa tai kalaa

Vaikka koirasi rakastaisi sitä, on aina parempi kypsentää liha tai kala ennen kuin annat ne hänelle. Voimassa, raaka liha tai kala sisältää usein loisia jotka sitten jäävät kiinni eläimesi suolen seinämiin ja voivat jopa aiheuttaa sen kuoleman.

11. Osta halvempia merkkejä

Vaikka se on houkuttelevaa kääntyä marques premium Jos sinulla on pieni budjetti, se voi vahingoittaa koirasi terveyttä. Hänen terveytensä riippuukin ennen kaikkea a laadukasta ruokaa. Siksi on parempi kääntyä kalliimpien merkkien puoleen, mutta jotka tarjoavat sille kaikki ravinteita joita hän tarvitsee.

12. Ei anna hänelle sopivaa ruokaa

Koirasi ruoka riippuu ennen kaikkea sen iästä, painosta, terveydentilasta ja siitä, onko se steriloitu vai ei. Joten sinun on valittava a sopivaa ruokaa koirallesi. Esimerkiksi vanhempi koira ei saa syödä penturuokaa ja päinvastoin. Älä epäröi kysyä neuvoa eläinlääkäriltäsi.

Krediitit: iStock

13. Ruoki häntä samaan aikaan kuin sinä

Kotona koirasi on alistettava tietyille hierarkia. Hänen täytyy ymmärtää, että olet lauman johtaja ja hänen on toteltava sinua. Jos koirasi on luonteeltaan hallitseva, se on sitäkin tärkeämpää aina syötä sitä ennen ateriaa tai sen jälkeen. Todellakin, jos hän söisi samaan aikaan kuin sinä, hän voisi uskoa, että olet samalla tasolla ja yrittää sitten puolustaa hallitsevansa.

14. Ruoki häntä aina, kun hän pyytää sinua.

Se kuulostaa itsestään selvältä, mutta se, että koirasi haukkuu tai ravistaa tassuasi ja näyttää sinuun hirveän söpöltä, ei tarkoita, että sinun pitäisi ruokkia sitä. Jos annat hänelle nappulan joka kerta, kun hän sitä pyytää, koirasi kuluttaa aikansa kysymällä. Ja usko meitä, siitä voi tulla todella elämätöntä…

15. Ruoki häntä ennen lenkille lähtöä

Tämä on virhe, jota ei tehdä! Jos aiot viedä koirasi kävelylle, edes lyhyelle kävelylle, älä ruoki sitä juuri ennen lähtöä. Anna hänelle hänen ateriansa vähintään 2 tuntia ennen kävelylle lähtöä ja tunnin kuluttua paluusta.

Syy ? Jos hän tekisi fyysistä ponnistusta, olipa se kuinka pieni tahansa, kanssa täysi maha, hän uhkaa saada vatsakierrettä. Se tarkoittaa sitä hänen vatsansa saattaa kääntyä itsestään ja johtaa hänen kuolemaansa. Tästä syystä on myös suositeltavaa antaa koirasi päiväannos useita kertoja päivän aikana.

Piditkö tästä artikkelista? Pidät myös:

11 koirarotua, jotka eivät viihdy vedessä

8 vinkkiä vihdoin nukahtamiseen