11 koirarotua, jotka eivät viihdy vedessä

Vaikka jotkut koirat viihtyvät yhtä hyvin maalla kuin vedessä, toiset taas kamppailevat kaikin voimin pysyäkseen pinnalla. Ei sillä, että he eivät osaa uida, mutta sanotaanpa, että heidän anatomiansa ei salli heidän olla hyviä uimareita…

1. Le Carlin

Mopsi on niin sanottu ”brakykefaalinen” koira, toisin sanoen sillä on litistetyt kasvot. Tämä fysiognomia johtaa yleensä hengityshäiriöihin tai ainakin suurempi hengitysvaikeus ja taipumus loppua nopeasti. Siksi uinti (sekä monet muut urheilulajit) ei sovi tälle pienelle mastiffille. Tai pelastusliivin käyttö on välttämätöntä.

koira mopsi surullinen ihmisnainen
Krediitit: iStock

2. Ranskanbulldoggi

Kuten mopsi, ranskanbulldoggi on brakykefaalinen koira. Hänelläkin voi olla vaikeuksia hengittää kunnolla uinnin aikana. Pahempaa hän tekee kamppailevat pitääkseen kuononsa ja suunsa vedenpinnan yläpuolella.

Itse asiassa, koska brakykefaalisten koirien kasvot ovat litteät, niiden on kallistettava päätään taaksepäin, jotta nenä ja suu eivät pääse vedestä. Heidän vartalonsa asetetaan sitten pystysuoraan vaakasuoran sijaan, mikä tarkoittaa, että heidän täytyy uida vieläkin voimakkaammin välttääkseen uppoamisen!

ranskanbulldoggi koira
Krediitit: OTW/iStock

3. Englanninbulldoggi

Englanninbulldoggi yhdistää kaikki fyysiset ”virheet”, jotka eivät ole yhteensopivia vesiaktiviteettien kanssa : litistyneet kasvot, painava rintakehä, iso pää, lyhyet jalat ja ryppyjä vartalossa. Hän ei vain pysty uimaan tarpeeksi nopeasti kantaakseen omaa painoaan, mutta hänen ryppyillä on taipumus pidättää vettä ja pysyä märkinä jopa kerran kuivalla maalla. Tämä voi kuitenkin johtaa iho-ongelmiin…

englantilainen bulldoggikoira
Krediitit: iStock

4. Corgi

Pitkästä kuonosta huolimatta Welsh Corgi on erittäin lyhyet jalatmikä ei todellakaan ole käytännöllistä melontaan.

corgi koira
Tekijät: Pexels/Pixabay

5. Le Basset Hound

Basset Hound on koira, jolla on maailman pisimmät korvat. Mutta jälkimmäisistä ei ole hänelle apua uimiseen tai edes kellumiseen. Päinvastoin, niiden upottaminen veteen lisää infektioiden riskiä (korvatulehdukset jne.). Lisäksi Basset Houndilla on lyhyet jalat, iso pää ja se tukee kaksi kolmasosaa painostaan ​​vartalon etuosaan, mikä ei anna sen uida liian pitkään.

chien basset hound
Tekijät: Justin Beckley/Flickr

6. Pekingilainen

Litteällä kuonollaan pekingilainen on a brakykefaalinen koira, mikä rajoittaa hänen uintitaitojaan alusta alkaen. Puhumattakaan siitä, että hänellä on lyhyet jalat jotka eivät kuulu vesiurheiluun.

pekingin koira
Tekijät: MK817/Pixabay

7. Boxer

Lyhyen häntänsä, litteän kuonon ja raskaan rintakehän ansiosta Boxer ei ole sitä ei ole suunniteltu uimiseen. Mutta se ei tarkoita, etteikö hän pidä siitä! Päinvastoin, tämä energinen koira on yleensä aina valmis uusiin seikkailuihin.

nyrkkeilijä koira
Tekijät: Free-Photos/Pixabay

8. Chihuahua

Ongelmana ei ole niinkään se, että Chihuahua on huono uimari, vaan pikemminkin se, että hän on erittäin kylmä. Pienen kokonsa vuoksi maailman pienin koira onkin usein kylmä. Siksi pieninkin oleskelu vedessä saa sen värisemään.

chihuahua koira
Tekijät: skeeze/Pixabay

9. Le Shih Tzu

Shih Tzu ei ole vain suhteellisen kylmä koira, vaan hänellä on myös a erityisen tiheä turkki joka veteen liotettuna voi painaa sitä huomattavasti. Hänen hiuksensa voivat jopa peittää hänen kasvonsa ja estää häntä hengittämästä. Uinnista tulee silloin erittäin vaikeaa tälle pienelle koiralle.

shih tzu koira
Krediitit: iStock

10. Mäyräkoira

Mäyräkoiralla on hyvin lyhyet jalat ja pitkä runko, joka ei ole ihanteellinen uinnin harjoitteluun. Tässäkin on tarpeen lisätä valvontaa merellä tai uima-altaassa oleskelun yhteydessä!

sieni mäyräkoira koiranpentu
Krediitit: iStock

11. Le Chow-Chow

Lopettaaksemme tämän ei-tyhjentävän luettelon koirista, jotka eivät ole kovin mukavia vedessä, voimme mainita Chow-Chown. Ja hyvästä syystä tällä suurella karvapallolla on se haittapuoli, että sillä on litteä kuono, lyhyet jalat, raskas ja syvä rintakehä sekä paksu ja tiheä turkki.

chien chow chow
Tekijät: Free-Photos/Pixabay

Pidät myös:

10 parasta koirarotua, jotka rakastavat vettä… ja ovat erittäin hyviä uimareita!

Kuinka opettaa koirasi uimaan: Noudata 3 vaihetta

Osaavatko kaikki koirat luonnostaan ​​uida?

Miksi koirani raahaa usein peppuaan maassa?

15 virhettä, jotka ehdottomasti vältettävä!