10 typerintä koirarotua (tutkimuksen mukaan)

Kuten ihmisilläkin, koirilla on useita älykkyystyyppejä. Useimmilla koiranomistajilla on kuitenkin tapana arvioida lemmikkinsä älykkyyttä sen kyvyn perusteella ymmärtää komentoja. Tätä logiikkaa noudattaen erityisen tottelevaisia ​​koiria pidetään älykkäimpinä. Mutta tämä näkemys ottaa huomioon vain yhden tyyppisen älykkyyden.

Itse asiassa, kuten psykologi Stanley Coren selittää kirjassaan Koirien älykkyysKoirilla on kolmen tyyppistä älykkyyttä:

  • Älykkyys vaistomainen : koira pystyy suorittamaan luonnollisiin vaistoihinsa liittyviä tehtäviä, kuten metsästystä tai paimentamista.
  • adaptiivinen älykkyys : koira osaa ratkaista ongelmia aikaisemman kokemuksensa perusteella.
  • työälyä ja tottelevaisuutta : koira osaa oppia ihmisen antamia käskyjä ja ohjeita.

Tästä syystä psykologi on työhönsä perustuen tehnyt luokituksen niin sanotuista ”vähiten älykkäistä” roduista. Tästä huolimatta, tätä sijoitusta ei pidä ottaa liian vakavasti koska koiran älykkyys ei riipu pelkästään sen rodusta, vaan myös ja ennen kaikkea sen persoonasta, menneisyydestä ja elämäntavoista.

Tässä on 10 ”tyhmintä” koirarotua, mutta jotka analyysin jälkeen osoittautuvat yksinkertaisesti vähiten tottelevaisiksi!

1. Afganistanikoira

of itsenäinen luonne, afganistanikoira voi olla syrjäinen ja kylmä, jopa perheenjäsentensä kanssa. Siksi kouluttaminen on hieman vaikeaa. Ja hänen pieni puoli itsepäinen ei tee asioita paremmaksi. Verrattuna, hän loistaa yhdellä alalla: metsästyksessä.

afganistanikoira
Tekijät: Mariana Mikhailova / iStock

2. Basenji

Tunnettu siitä rauhallinen ja uskomattoman hiljainen luonne, Basenji on niin sanottu ”kissa-koira”. Hän ei vain koskaan hauku, vaan hän myös peseytyy joka päivä, kuten kissa. Ja kuten kissat, hän näyttää itsensä riippumaton ja vähän väliä koulutuksesta. Mutta se, mikä erottaa hänet muista koirista, on hänen metsästyskyky !

chien basenji
Krediitit: bruev/iStock

3. Englanninbulldoggi

Englanninbulldoggi ei halua oppia, vaan hän vain pitää hauskaa. Lisäksi sen taipumus olla jonkin verran laiska ei ole etu hänen koulutuksessaan. Tästä huolimatta tämä rakastava, herkkä ja aina hyvällä tuulella oleva koira osaa olla erittäin rohkea kun on kyse perheensä suojelemisesta.

englantilainen bulldoggikoira
Tekijät: badmanproduction / iStock

4. Le Chow-Chow

The Chow-Chow on a vahva luonne joka pakottaa hänet hylkäämään kaikenlaisen auktoriteetin. Todellisuudessa kyse ei ole siitä, että tämä koira olisi tyhmä, vaan päinvastoin, hän on niin älykäs, että hän kulkee mieluummin omaa polkuaan kuin tyhmästi isäntänsä tottelemista. Ylpeä, itsenäinen ja epäsosiaalinenhän osoittaa harvoin kiintymystään, jopa isäntäänsä kohtaan.

chien chow chow
Laajuus: Iurii / iStock

5. Le Barzoï

Borzoin temperamentti vastaa myös kissan luonnetta. Todellakin, se näkyy liian puhdasta ja varovainen ja ennen kaikkea hän tekee aina niin kuin haluaa. Luonteeltaan rauhallinen ja melko vakava, hän muuttuu kirjaimellisesti energiapalloksi lähteessään metsästämään. Hänestä tunnettu nopeusse voi saavuttaa jopa yli 55 km/h huippunopeuksia!

borzoi koira
Krediitit: bruev/iStock

6. Pyhän Hubertin koira

Saint-Hubert-koira, jota kutsutaan myös Bloodhoundiksi, ei eroa tottelevaisuudestaan ​​siitä yksinkertaisesta syystä, että sillä on yksinkertaisesti poikkeuksellinen tuoksu. Poliisi käyttää sitä usein myös huumausaineiden havaitsemiseen tai kadonneiden henkilöiden etsintään. Kuvittele nyt, että lukuisat tuoksut häiritsevät sinua jatkuvasti. Tässä yhteydessä on mahdotonta keskittyä tilaukseen, eikö niin?

saint-hubertin koira
Tekijät: sean nalaboff / iStock

7. Pekingilainen

Meillä on tapana sanoa, että pienet koirat, joiden koko on monimutkainen, ovat yleensä erityisen hallitsevia ja tylyjä. Kun tapaat pekingilaisen, voit olla vain samaa mieltä. Itse asiassa tällä koiralla on taipumus adoptoida a vihamielinen asenne muita eläimiä kohtaan ja jopa lapsia. Hän ei ole kiinnostunut tottelevaisuudesta, vaan osaa näyttää itsensä uskollinen ja hellä isäntänsä kanssa ja voi olla upea hälytyskoira.

pekingin koira
Tekijät: DevidDO / iStock

8. Beagle

Aivan kuten Saint-Hubert-koira Beagle seuraa mieluummin hänen tyyliään sen sijaan, että keskittyisi herransa antamiin käskyihin. Tämä tekee siitä niin tehokkaan metsästyskoiran. Erittäin hellä et luonteeltaan iloinenhän pitää yli kaiken hauskanpidosta lasten kanssa ja tulee erityisen hyvin toimeen sukulaistensa kanssa.

chien beagle
Luotto: alaskla/iStock

9. Englannin mastiffi

Toisin kuin voisi luulla, englantilaismastiffilla ei ole vain lihaksia aivojen sijaan. Todellisuudessa hänen vahva luonne saa hänet luonnollisesti näkemään itsensä lauman johtajana. Nyt, jos hän ei tuomitse herraansa kunnioituksen arvoiseksi, hänellä ei ole mitään syytä totella häntä. Ja tämä vaikka hän ymmärtäisi tarkalleen mitä häneltä odottaa!

englantilainen mastiffikoira
Tekijät: DevidDO / iStock

10. Le Basset Hound

Hänen levyiset korvansa ja hänen ystävällinen ja lempeä luonne, erityisesti lasten kanssa, tekevät Basset Houndista erityisen rakastavan koiran. Toisaalta häntä ei tunneta älykkyydestään, koska yksinkertaisen komennon rekisteröinti kestää hieman kauemmin kuin muilla koirilla. Mutta sitten taas, se on hänen vikansa voimakas hajuaisti ja kaikki ne tuoksut, jotka jatkuvasti valtaavat hänet.

chien basset hound
Tekijät: artisti / iStock

Piditkö tästä artikkelista? Pidät myös:

Minkä ikäisenä pennut lakkaavat pureskelemasta mitään ja kaikkea?

10 ruokaa, joita ei pidä antaa kissoille ja koirille