10 ruokaa, joita ei pidä antaa kissoille ja koirille

Ei ole aina helppoa vastustaa lemmikkiäsi, kun se pyytää ruokaa aterian aikana. Mutta useimmissa tapauksissa on parempi olla antamatta hänelle tyydytystä. Itse asiassa useat ihmisille vaarattomat ruoat, jotka muodostavat nykyisen ruokavaliomme, ovat myrkyllisiä koirille ja kissoille. Ennen kuin annat herkkua lemmikkillesi, on aina parempi varmistaa, että se on hänelle todella turvallista. Koska useimmat ihmiset, joilla on kissa tai koira, tietävät, että suklaa on heille vaarallista, muut vähemmän ilmeiset ruoat voivat myös vahingoittaa heitä.

1. Rypäleet

Olipa kyseessä rusinoita tai tuoreita viinirypäleitä, ne voivat aiheuttaa suoliston häiriöt et vahingoittaa munuaisia. Lisäksi pienille koirille ne voivat aiheuttaa suoliston tukkeumia ja lisää tukehtumisriskiä.

Rypäleiden nielemisen yhteydessä eläimellä on oksentelua, ripulia, letargiaa tai jopa vatsakipua. Siitä seuraa a munuaisten vajaatoiminta joka voi joissain tapauksissa olla kohtalokasta lyhyellä aikavälillä.

2. Aromaattiset yrtit

Sipuli, ruohosipuli ja valkosipuli voivat aiheuttaaanemia (punasolujen riittämättömyys) kissoilla ja koirilla. Todellakin, nämä kasvit runsaasti aromeja sisältävät rikkijohdannaiset jotka vaikuttavat eläimen punasoluihin aiheuttaen oksentelua, anemiaa ja takykardiaa.

Jos eläin söi vain pienen määrän, se ei ole kovin vakavaa, koska kaikki punasoluille aiheutetut vauriot ovat yleensä palautuvia.

3. Alkoholijuomat

Alkoholijuomat, kuten olut, viini ja kaikki muut alkoholit, vaikuttavat eläimiin samalla tavalla kuin meihin. Ne johtavat huimaus ja koordinoinnin puute. Periaatteessa he häiritä aivoja. Muutama kulaus riittää saattamaan koiran tai kissan täysin humalaan. Suurina määrinä ne voivat jopa aiheuttaa sydän- ja hermo-ongelmia.

4. Suklaa, kahvi, kaakao ja tee

Tiedetään hyvin, että useimmat lemmikkien kuolemaan johtaneet ruokamyrkytykset johtuvat suklaan nauttimisesta. Se on itse asiassa a kaakaossa oleva molekyyli joka on vaarallista maksassa säilytettynä. Koirat ja kissat laittavat paljon kauemmin kuin ihmiset sen poistamiseksi (noin päivä).

Suklaan nauttimisen oireita ovat oksentelu, ripuli ja kouristukset. Kofeiinia sisältävät ruoat ovat myös erittäin vaarallisia, koska ne menevät helposti lisää sykettä koomaan tai jopa kuolemaan asti.

5. Macadamiapähkinät

Makadamiapähkinät voivat aiheuttaa heikkoutta, masennusta, oksentelua ja vapinaa, erityisesti koirilla. Ne sisältävät a myrkky, joka hyökkää eläimen ruuansulatusjärjestelmään ja luihin. Muutama riittää aiheuttamaan hengitysvaikeuksia ja oksentelua. Ne lisäävät myös tukehtumisriskiä.

pentu kissanpentu koiran kissa
Tekijät: kitty.green66/Flickr

6. Ksylitoli

Purukumi, minttu, karamelli, hammastahna ja monet makeat leivonnaiset sisältävät ksylitolia. A makeutusaine (väärä sokeri), joka aiheuttaa eläimillä a liiallinen insuliinin vapautuminen. Tämä aiheuttaa riittämättömän verensokeritason.

Pienelläkin määrällä voi olla vakavia sivuvaikutuksia, alkaen heikkoudesta ja kohtauksista, pääasiassa koirilla.

7. Perunat, kaali ja nauriit

Nämä vihannekset ovat erityisen haitallisia kissoille, koska ne fermentoituvat vatsassaan aiheuttaa kaasuja ja ripulia.

Raakaina perunat sisältävät kalsiumoksalaattia, joka on ionikide vaurioittaa virtsateitä eläimille ja voi aiheuttaa munuaiskiviä.

8. Maitotuotteet

Vaikka olisikin houkuttelevaa antaa pieni pala juustoa eläimellesi, on parempi pidättäytyä. Itse asiassa juusto on a erityisen rasvaista ruokaa. Itse asiassa sen nauttiminen voi aiheuttaa haimatulehduksen, joka voi joskus jopa osoittautua kohtalokkaaksi.

Samoin maitoa ja kaikkia maitotuotteita ei suositella koirille ja kissoille, koska vähän sulavaa. Itse asiassa useimmat ovat laktoosi-intoleranssi tai jopa allerginen kerran aikuisina (kyllä ​​kyllä, jopa kissat!).

9. Lakimies

Lakimies saattaa ensi silmäyksellä vaikuttaa vaarattomalta. Todellisuudessa hän on runsaasti rasvaa ja voi myös aiheuttaa haimatulehdusta. Lisäksi, sen ydin on erityisen myrkyllinen koirille ja kissoille ja on tukehtumisvaara.

10. Raaka piirakkataikina

Jos sinulla on tapana saada karvapallo nuolemaan piirakkavuokaa, tiedä, että se voi itse asiassa olla erittäin vaarallista. Todellakin, raaka taikina voi puhaltaa vatsaa eläimestä tai jopa lävistää sen. Tässä tapauksessa koira tai kissa voi kuolla nopeasti.

Mitä minun tulee tehdä, jos eläimeni on syönyt vaarallista ruokaa?

Soita välittömästi eläinlääkärillesi ja määritä nimi, tuotteen koostumus, nautittu määrä sekä joitain tietoja eläimestäsi (rotu, koko, ikä jne.). Ihanteellinen onpuuttua enintään kahden tunnin kuluessa nieleminen. Eläinlääkäri voi sitten antaa lemmikillesi ruiskeen, jotta se oksentaa tarvittaessa.

Hyvä tietää, jos epäilyttää, on olemassa CAPAE WEST, eläinten myrkytyskeskus. Antamalla heille tietoja, he voivat antaa sinulle viitteitä oireista ja siitä, onko nielty annos mahdollisesti riski. He ovat tavoitettavissa 24/7 klo 02 40 68 77 40.

10 typerintä koirarotua (tutkimuksen mukaan)

Tästä syystä koirat haluavat haistella yksityisiä osiamme